Смачний, корисний і освіжаючий компот з яблук і обліпихи з м’ятним присмаком напевно припаде до смаку вам і вашим рідним, адже він своїм ароматом навіє спогади про тепле літо. М’ятна нотка заглушить невелику гіркоту обліпихи, і ви обов’язково захочете налити собі ще порцію цього томного напою.
Якщо ви зробили запаси цієї корисної ягоди в морозилці, варіть взимку гарячий обліпиховий напій з корицею. І смачно, і корисно!
Компот з обліпихи і яблук
Збільшивши кількість вихідних інгредієнтів в рецепті, ви з легкістю можете приготувати такий компот на зиму, вливши його в заздалегідь підготовлені банки і закривши металевими кришками.
Складові:
- 1-2 яблука середнього розміру;
- 150 г обліпихи;
- 150 г цукрового піску;
- 2 стебла м’яти.
Процес приготування:
Кількість ягід можна збільшити, тоді напій вийде більш насиченим, а ось цукор варіюйте на свій смак.
Яблука промийте у воді і розріжте на чотири часточки. З отриманих четвертинок зріжте насіннєві коробочки. Наріжте часточками прямо в сотейник або каструлю.
Слідом всипте промиті ягідки обліпихи.
Додайте цукровий пісок. На цьому етапі можна додати дрібку лимонної кислоти або соку лимона, але це вже – за бажанням. Влийте в сотейник гарячу воду і перемістіть його на плиту.
Томіть з моменту закипання близько 10-15 хвилин, а потім занурте в компот 2 стебла м’яти. Їх необхідно проварити близько 1 хвилини і вийняти. Так, м’ята не випустить гіркоту, а лише внесе легку освіжаючу нотку в напій.
Ваш компот з яблук і обліпихи готовий! Розливайте і подавайте його як в гарячому, так і в холодному вигляді. Якщо все ж таки вирішите напій подавати гарячим, то всипте в кожну склянку щіпку кориці – аромат буде просто незабутнім!
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!
Автор рецепта з покроковими фото: Глорія Ніколіна.
Можливо, вам буде цікаво, як приготувати смачний ягідний компот в мультиварці: