Для мене найсмачніший з усіх домашніх консервованих компотів – компот з вишні. Тому вишневий компот на зиму намагаємося закрити якомога більше. Рецепт заготовки насправді дуже простий і схожий на багато домашні напої. Як правило, вишня в компот йде з кісточками, що скорочує роботу по часу, питання лише в тому, скільки покласти цукру в сироп.
Вишневий компот
Пропорції для компоту з вишні дані на три 3-х літрові банки напою.
Так само будуть потрібні бляшані кришки для консервування і 3-х-літрові банки.
Складові:
- вишня свіжа з кісточками -3 кг;
- вода – 2,4 літра на кожну банку;
- цукровий пісок – по 300 грам на кожну банку.
Процес приготування:
Банки і кришки промити, потім простерилізувати на гарячому пару або будь-яким зручним способом: в мультиварці, духовці або мікрохвильовій печі. Кришки можна просто прокип’ятити протягом 5-6 хвилин. Ставимо каструлю з водою на плиту, доводимо до кипіння і кип’ятимо кілька хвилин.
Тим часом у вишні видалити гілочки і листочки, плоди промити в воді, потім розкласти по чистих підготовленим банкам. Для більшої впевненості вишню можна ошпарити окропом, потім розкласти в тару.
У кожну банку засипаємо потрібну кількість цукру і заливаємо окропом.
Накриваємо простерилизованной кришкою. Закривати вишневий компот на зиму потрібно спеціальним ключем. Далі банки з компотом перевернути і залишити так до ранку. Коли вони повністю охолонуть, прибрати в темне і прохолодне місце.
За рецепт компоту з вишні дякуємо Ольгу Камашеву.
Можливо, вам сподобається рецепт компоту зі смородини і слив:
Як зробити смородиновий компот – >>
Смачної всім зими і хороших рецептів!