Корейка свиняча в духовці



Коли до нас повинні прийти гості, я часто в замішанні – що приготувати м’ясного. Курячі запечені стегенця і традиційні котлети – занадто звично, щоб готувати їх для частування. Ці страви вже стали практично щоденними, ними не здивувати гостей. У мене є такі милі гості що хвалять і їдять все, що б я не приготувала. Але домашні вже звикли до різноманітності, і я кожен раз намагаюся знову і знову здивувати рідних і друзів. На цей раз у нас з мамою в меню корейка або свиняча котлета на кісточці, рецепт для духовки. Але хочу сказати, що рецепт універсальний, точно так само можна приготувати в духовці запечену баранячу корейку, а так же приготувати з м’яса замаринованого цим способом дуже смачний шашлик або м’ясо на грилі.

Корейка або котлета на кісточці

Корейка на кістці

Ароматні трави здатні краще відкрити смак м’яса, але не біда, якщо ви не можете придбати свіжі трави. Правильно засушені трави, бажано хорошої фірми, вчасно додані до страви, додадуть потрібний смак навіть в сухому вигляді.

Можна засушити трави самої, і для цього зовсім не потрібно нічого особливого. Звичайно, в ідеалі розкласти траву рівним тонким шаром по рівній поверхні і перевертати в міру висихання. Але в наш сучасний вік, коли жінка весь день на роботі, а ввечері хочеться обійняти дітей, смачно нагодувати рідних, і приділити уваги собі, на таку трудомістку затію просто не вистачає сил. Мій перший варіант підійде тим, у кого є балкон або лоджія. Ароматну зелень потрібно зібрати в невеликі пучки, і підвісити. Можна використовувати для цих цілей тугі прищіпки і спеціальну натуральну мотузку. Розвісити вранці траву так, щоб на неї не потрапляло сонячне світло. Пучки ароматних трав не повинні стикатися один з одним. Якщо день буде спекотним – то ввечері ваша ароматна приправа буде готова. І ви завжди зможете приготувати ароматні котлети по-італійськи.

Смак Італії часто надає орегано або базилік, а так само оливкова олія і лимонний сік. У приготуванні маринаду для корейки або котлет на кісточці по-італійськи ми будемо використовувати орегано і лимон. Приступимо до приготування смачного м’яса на кісточці.

Складові:

  • Філе на кісточці,
  • Сухе орегано,
  • 1 лимон,
  • 2-3 цибулини,
  • Морська сіль з італійськими травами,
  • Майонез – ½ пачки (100 гр.),
  • Оливкова олія.

Процес приготування:

корейкаФіле на кісточці нарізати порційно, з розрахунку 2-3 котлети на одного гостя.

М’ясо трохи відбити дерев’яним молоточком. Дерев’яний молоточок не розриває волокна і лише розсовує його.

Орегано італійські травиУ ємності змішати трави – орегано і суміш італійських трав з морською сіллю.

Перейдемо до приготування маринованої цибулі.

Найкраще підійде салатний або білий негострий цибулю.

Лук для маринаду ріжемо півкільцями. Якщо цибулини дрібні – що бажано, ріжемо кільцями. Тоді візьміть 5-6 цибулин.

Лук лимон маринадУ цибулю вичавити сік одного лимона. Для цього використовуйте соковижималку для цитрусових або просто вилку. Дайте цибулі постояти не менше 15 хвилин. У холодильник цибулю прибирати не потрібно.

корейка свинячаВідбите м’ясо корейки щедро посипте сумішшю трав і солі. Покладіть в ємність, перекладаючи маринадом з лука і лимона.

корейка рецептВідставте м’ясо, накрите плівкою в холодильник.

Деко або глибоку форму для випічки потрібно змастити оливковою олією.

корейка шашликВикласти корейку. Котлети на кісточці засипати маринованою цибулею. Віджимати цибуля не потрібно – так м’ясо буде соковитіше.

приготувати корейкуУ пакеті майонезу зробити маленький отвір і присмачити м’ясо майонезом.

Кількість майонезу визначайте на смак. Чому я використовую майонез в цьому рецепті запеченого м’яса. Справа в тому, що філе на корейці саме пісне з частин свинячої туші, готується досить швидко. Щоб м’ясо не пересушити, чекаючи гарної скоринки, поверхня потрібно змастити яким-небудь жиром. Так воно зарум’яниться швидше і всередині залишиться соковитим.

Якщо ви підбираєте майонез виключно для цієї страви – вибирайте оливковий майонез – він доповнить смак котлет на кісточці. Майонез можна замінити рослинним маслом.

Надіслати м’ясо на кісточці в розігріту до 180 градусів духовку і запікати хвилин 35-40, час приготування залежить ще від того, скільки шарів м’яса на вашому листі.

Якщо в процесі ви помітите, що м’ясо вже покрилося апетитною скоринкою, але ще не готове, накрийте м’ясо пергаментом або фольгою – так м’ясо не підгорить, і встигне дійти до готовності.

Корейка в духовціСвиняча корейка подається гарячою. Як гарнір найкраще паста (макарони) або звичайне картопляне пюре. Головне, щоб у гарніру не було сильного смаку, так як котлети на кісточці вийшли дуже ароматні.

Мої гості і рідні були в ось захваті від страви. Приготувати таке м’ясо не складе особливих труднощів, я не кажу вже про те, як швидко запечена корейка зникає з тарілки.

Котлети на кісточці по-італійськи вийшли дуже ароматні, і було трохи шкода, що я приготувала трохи такого вишуканого страви.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів бажає Анюта!