Курячі котлети з начинкою



Хочу запропонувати не зовсім звичайні курячі котлети. У начинку часто кладуть рубані куряче яйце, а я для начинки котлет спекла омлет.

Курячі котлети з начинкою

Ось продукти, які мені знадобилися

Складові:

  • куряча грудка – 400 г,
  • 1 цибулина,
  • манна крупа – 50 г,
  • сіль,
  • перець за смаком,
  • 4 курячих яйця,
  • молоко – 3 ст. ложки,
  • рослинна олія,
  • панірувальні сухарі.

Процес приготування:

Готуємо фарш як для звичайних котлет. Для цього проверніть курячу грудку або філе з стегенець, через м’ясорубку на крупній решітці двічі. Такий кістлявий окорок виходить ніжніше.

У миску до фаршу вобьем одне яйце, посолити, поперчити, натерти туди ж на дрібній тертці цибулину. Я це роблю для соковитості котлет, можна додати порізаний кубиками цибулю. Кому як подобається. Перемішаємо курячий фарш руками і додамо манну крупу замість хліба. Дамо постояти фаршу хвилин 20, для того щоб манка набухла.

Поки фарш відпочиває, приготуємо омлет для начинки. У піалу розіб’ємо 3 яйця, посолити і додамо молоко, все зіб’ємо виделкою. Збиту масу вливаємо в невелику сковороду з краплею олії і прикриваємо кришкою. Омлет буде готовий хвилин через 10. Остужаем його і ріжемо на маленькі шматочки.

Беремося до приготування смачних курячих котлет. Готовий фарш ще раз вимісити руками, відіб’ємо його і будемо формувати котлети. Порцію фаршу на одну котлету я завжди беру ложкою, руками скачують кульку, в долоні розминаю його в коржик і в серединку кладу начинку. Прикриваю начинку фаршем з країв, таким чином, виходить кругла котлета. Виходить 10 котлеток, які потрібно обваляти в паніровці.

Тепер беремо сковороду, наливаємо рослинне масло, розігріваємо на плиті і викладаємо в неї сирі котлети. Обсмажуємо котлети з обох сторін на середньому вогні, а потім зменшуємо і даємо потомитися кілька хвилин.

Можна приготувати такі котлети з яйцем всередині в духовці. Запечене блюдо підійде для дитячої тв дієтичного харчування.

Готові смажені котлети з начинкою з омлету подаємо до столу з овочами або з улюбленим гарніром.

Блюдо для вас приготувала Галина Котяхова.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!