Я люблю індичку не тільки за все її корисні властивості, а тому що це ще дуже смачно. Познайомилися ми з нею після народження моєї дочки, коли постало питання про прикорму. Мені, як мамі, перш за все, було важливо, щоб продукт був корисний і гіпоалергенний.
У доросле харчування включати я її навіть не збиралася, а потім якось раз запекла ніжку в духовці з часником і понеслося – індичка смажена, тушкована, парена, котлетки, фрикадельки.
Сьогодні представлю вам свій домашній рецепт котлет з індички. Індичі котлети виходять повітряними, ніжними і соковитими.
Котлети з індички
Напевно, кожен з нас знає про користь такого дієтичного продукту, як м’ясо індички. Воно практично ніколи не викликає алергії, відмінно підходить для дитячого харчування, найменш калорійне і при цьому володіє високою поживністю. У ньому міститься безліч вітамінів і мінералів, необхідних для нормального функціонування людського організму.
М’ясо індички сприяє стимуляції роботи мозку людини, серцево-судинної системи. До того ж воно є хорошим антиоксидантом і служить для профілактики різних онкологічних захворювань. Кажуть, що даний продукт сприяє хорошому і міцному сну, покращує стан шкіри, зміцнює кісткову тканину, зуби нігті і волосся, а ще збільшує чоловічу потенцію.
Для їх приготування нам знадобляться такі інгредієнти:
Складові:
- м’ясо індички (500 грам),
- 1 велика цибулина,
- 2-3 середніх картоплини,
- 2 зубчики часнику,
- шматочок білого хліба,
- молоко (щоб розм’якшити той самий хліб),
- сіль,
- перець,
- зелень,
- вершкове і рослинне масло для смаження.
Процес приготування:
Для приготування котлет ви можете купити вже готовий фарш індички, дрібно порізати цибулю, потерти туди ж на тертці картоплю, видавити через прес часник, додати розмочений батон.
Я вважаю за краще брати стегно індички. На ньому, як правило, є трошки жирку, що зробить наші котлетки ще соковитіше, а кісточку можна приховати на соус або невелику каструльку супу.
А ще мені подобається, коли фарш однорідний, тому я ріжу м’ясо, цибуля, картопля брусочками і пропускаю через м’ясорубку.
Туди ж відправляю часник і розмочену булочку. Із зелені в котлетах я віддаю перевагу кріп, дрібно ріжу його і додаю в уже готовий фарш. Яйце я не додаю, бо фарш з індички і без того виходить «тугим» і наші котлетки будуть відмінно тримати форму. Якщо ви не любите хліб в котлетах, можете його просто не додавати, вони і без того виходять дуже смачними. Не забуваємо про спеції.
Ось наш фарш і готовий. Тепер розігріваємо сковороду, наливаємо на нього трохи рослинного масла і кладемо шматочок вершкового. Поки масло прогрівається, «відбиваємо» фарш, формуємо з нього котлетки і викладаємо на розпечену сковороду. Нехай вони трохи «пошкварчат» на сильному вогні, хвилинку, більше не треба, потім робимо вогонь тихіше і накриваємо котлетки кришкою.
Смажимо близько трьох хвилин і перевертаємо їх на іншу сторону. Ще хвилинок сім і наше чудове блюдо готове.
На гарнір до котлет з індички можна подати картоплю пюре або рис з овочами, індичатина відмінно з ними поєднується.
До речі, з цього ж рецепту можна приготувати не тільки смажені котлети з індички, але і на пару – для самих маленьких членів вашої сім’ї. Правда, без додавання перцю. Ось які смачні і корисні котлетки вийшли у мене.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!