листя цибулі черемша – нова для нас пряність. Використання її в салатах і пирогах – відмінна ідея. Цей продукт урізноманітнює ваш стіл своїм пікантним гострим смаком. Її ненав’язливою смак можна регулювати як кількістю, так і розбавляти іншими інгредієнтами. Якщо ваш салат пріснувато, для посилення смаку додайте трохи дрібно нарізаної білої частини черемші або часнику.
Є багато порад щодо вживання в їжу чудових гострих листочків, але поки приступимо до приготування ситного, трохи гострого салату.
Салат з черемші з яйцем
Складові:
- 3 великих курячих яйця,
- невеликий пучок черемші,
- 1 відварна картопля,
- майонез.
Процес приготування:
Відварити і очистити яйця. Білок яйця натерти на крупній тертці.
Картопля на салат відварити в шкірці. Для того щоб бульба залишався щільним – додайте у воду пару крапель лимонного соку або яблучного оцту. Очистіть і натріть картоплю.
Промийте черемшу. Уважно перебирайте кожен листок. Дайте листю черемші висохнути. Для цього розкладіть її на рівній площині тарілці, але не на сонці.
Черемшу ріжемо в 2 прийоми. Білу частину шаткуємо як зелена цибуля – кільцями. А зелену частину – спочатку уздовж, а вже потім нарізаємо смужками, так як в салаті черемша має бути досить дрібними шматочками.
Салат будемо викладати шарами. Використовуйте для цього кулінарне кільце або іншу підходящу ємність. Черемшу потрібно посолити і дати їй пустити сік. Самого соку ви не побачите, але листочки стають трохи вологим, і більш м’які.
Викладіть шаром частину черемші.
Покрийте черемшу сіточкою з майонезу. Викладіть шар тертої картоплі, трохи солі і знову сітка майонезу.
Викладаємо тертий білок, шар майонезу.
Знову викладаємо шар черемші і поливаємо майонезом.
Жовток натріть на дрібній тертці або розімніть вилкою. Викладіть шаром поверх черемші.
Зніміть кільце. Центр салату прикрасьте шматочками черемші, а краю салату – тертим жовтком.
Салат виходить досить ситний. Його цілком можна подавати як окрему страву або перекус, якщо довго чекати основного блюда.
Про користь весняної зелені можна говорити багато, і як тільки ви бачите її на прилавках – беріть сміливо, і радуйте своїх домашніх.
Існують і інші варіанти подачі салату.
Перший варіант – просто нарізати всі інгредієнти і все перемішати. Салатик виглядає буденно, так би мовити на кожен день.
Другий варіант більш складний у виконанні.
Всі інгредієнти, крім черемші труться на дрібній тертці. Черемша розрізані, а залишається в листах. Трохи яєчно – картопляної маси викладається на край листочка черемші і згортається трубочкою. Для міцності можна скріпити листок зубочисткою, або вчинити по-іншому. Наріжте невелику цибулину кільцями. Відберіть невеликі колечка однакового розміру і надіньте кільця на рулети з черемші.
Такий салат цілком можна подавати як пікантну закуску. А її оригінальний вигляд приверне увагу гостей і рідних.
А, взагалі не дивлячись на те, що ми рідко вмикаємо черемшу в свій раціон, рецепти приготування з неї досить різні. З черемші можна приготувати багато смачних страв: закритий пиріг з черемші, смачний холодний суп з черемші, або смачна окрошка з черемшею, … але це вже інша історія.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!