Запечені яблука це, напевно, найкорисніший десерт з тих, що легко придумати і зробити без особливих кулінарних навичок. До того ж фрукти можна запекти не просто цілком, а наповнити їх спочатку смачною начинкою. Яблука в духовці рецепт з фото в цьому випуску розповідає покроково про те, як приготувати смачні яблука з 3 видами начинок: сирною, морквяної і начинкою із сухофруктів і волоських горіхів.
Яблука в духовці рецепт з фото
як приготувати запечені яблука фаршировані різною начинкою
Примітка:
Якщо у вас або у когось з членів вашої сім’ї алергія на мед, то його обов’язково потрібно замінити цукром.
Кількість фаршированих фруктів можна збільшити за кількістю їдців.
Складові:
- великі стиглі яблука – 3 шт.
1 вид начинки:
- кисломолочний сир – 60 грам,
- рідкий мед – 0,5 чайної ложки,
- ванілін – на кінчику ножа,
- мелена кориця 2-3 щіпки,
- золотистий родзинки – 10 грам.
2 вид начинки:
- сира морква – 1/2 шт.,
- сметана – 1 столова ложка,
- рідкий мед – 0,5 чайної ложки.
3 вид начинки:
- чорнослив – 2 шт.,
- курага – 2-3 шт.,
- родзинки без кісточок – 10 грам,
- волоські горіхи – 20 грам,
- рідкий мед – 0,5 чайної ложки.
Процес приготування:
Увімкніть духовку нагріватися до 180 градусів і займіться приготуванням начинок. Сир перетріть через металеве сито або перебити блендером – це зробить його більш однорідним і ніжним.
Ізюм обдайте окропом і разом з медом і ваніліном додайте в сир, а потім ретельно перемішайте. Сиру моркву натріть на дрібній тертці. Додайте до неї сметану з медом і ретельно все вимішайте.
Курагу, родзинки і чорнослив на 3-4 хвилини замочіть в окропі, після чого обсушити і наріжте маленькими кубиками. Волоські горіхи дрібно порубати ножем і з’єднайте з сухофруктами і медом.
Всі три види начинки готові, залишилося підготувати до запікання фрукти.
Старанно вимийте їх в холодній воді і розріжте на дві рівні частини. За допомогою ножа і чайної ложки з кожної половинки яблук вийміть м’якоть, намагаючись при цьому не пошкодити стінки і дно фрукта.
Перші дві половинки акуратно наповніть сумішшю з сухофруктів і горіхів.
Наступні дві половинки яблук нафаршіруйте сирною масою і присипте меленою корицею.
Решта яблука наповніть тертою морквою, змішаною зі сметаною і медом.
Викладіть яблука з сиром, морквою і сухофруктами в форму для запікання, а на дно її налийте трохи холодної води.
Поставте форму в духовку приблизно на 35 хвилин.
Готовність яблук перевіряйте зубочисткою – вона повинна легко протикати м’якоть фруктів.
Їжте запечені в духовці яблука не відразу, а через 20-25 хвилин, за цей час вони злегка охолонуть, а м’якоть їх просочиться смаком кожної з начинок.
Як приготувати яблука в духовці розповіла Світлана Сорока, рецепт і фото автора.