Яблука в духовці рецепт з фото



Запечені яблука це, напевно, найкорисніший десерт з тих, що легко придумати і зробити без особливих кулінарних навичок. До того ж фрукти можна запекти не просто цілком, а наповнити їх спочатку смачною начинкою. Яблука в духовці рецепт з фото в цьому випуску розповідає покроково про те, як приготувати смачні яблука з 3 видами начинок: сирною, морквяної і начинкою із сухофруктів і волоських горіхів.

Яблука в духовці рецепт з фото

Яблука в духовці

як приготувати запечені яблука фаршировані різною начинкою

Примітка:

Якщо у вас або у когось з членів вашої сім’ї алергія на мед, то його обов’язково потрібно замінити цукром.
Кількість фаршированих фруктів можна збільшити за кількістю їдців.

Складові:

Інгредієнти яблука в духовці

  • великі стиглі яблука – 3 шт.

1 вид начинки:

  • кисломолочний сир – 60 грам,
  • рідкий мед – 0,5 чайної ложки,
  • ванілін – на кінчику ножа,
  • мелена кориця 2-3 щіпки,
  • золотистий родзинки – 10 грам.

2 вид начинки:

  • сира морква – 1/2 шт.,
  • сметана – 1 столова ложка,
  • рідкий мед – 0,5 чайної ложки.

3 вид начинки:

  • чорнослив – 2 шт.,
  • курага – 2-3 шт.,
  • родзинки без кісточок – 10 грам,
  • волоські горіхи – 20 грам,
  • рідкий мед – 0,5 чайної ложки.

Процес приготування:

Увімкніть духовку нагріватися до 180 градусів і займіться приготуванням начинок. Сир перетріть через металеве сито або перебити блендером – це зробить його більш однорідним і ніжним.

Яблука з сиром

Ізюм обдайте окропом і разом з медом і ваніліном додайте в сир, а потім ретельно перемішайте. Сиру моркву натріть на дрібній тертці. Додайте до неї сметану з медом і ретельно все вимішайте.

Яблука з морквою медом

Курагу, родзинки і чорнослив на 3-4 хвилини замочіть в окропі, після чого обсушити і наріжте маленькими кубиками. Волоські горіхи дрібно порубати ножем і з’єднайте з сухофруктами і медом.

Курага чорнослив горіхи

Всі три види начинки готові, залишилося підготувати до запікання фрукти.

Начинка для запечених яблук

Старанно вимийте їх в холодній воді і розріжте на дві рівні частини. За допомогою ножа і чайної ложки з кожної половинки яблук вийміть м’якоть, намагаючись при цьому не пошкодити стінки і дно фрукта.

Підготувати яблука до запікання

Перші дві половинки акуратно наповніть сумішшю з сухофруктів і горіхів.

Суміш з сухофруктів горіхів

Наступні дві половинки яблук нафаршіруйте сирною масою і присипте меленою корицею.

Яблука в духовці рецепт з фото

Решта яблука наповніть тертою морквою, змішаною зі сметаною і медом.

Яблука морква сметана мед

Викладіть яблука з сиром, морквою і сухофруктами в форму для запікання, а на дно її налийте трохи холодної води.

Яблука з сиром морквою сухофруктами

Поставте форму в духовку приблизно на 35 хвилин.

Форма для запікання яблук

Готовність яблук перевіряйте зубочисткою – вона повинна легко протикати м’якоть фруктів.

Яблука в духовці рецепт

Їжте запечені в духовці яблука не відразу, а через 20-25 хвилин, за цей час вони злегка охолонуть, а м’якоть їх просочиться смаком кожної з начинок.

Як приготувати яблука в духовці розповіла Світлана Сорока, рецепт і фото автора.