Всі ми знаємо такі корисні і смачні овочі, як огірки. Крім води, яка займає велику частку в складі, в них також багато корисних речовин, мінералів і вітамінів.
Дуже смачні свіжі огірки, з ними роблять салати, якими можна насолоджуватися практично все літо. І дуже хороші, як закуска, солоні огірочки.
Існує безліч рецептів засолювання і маринування огірків, кожна господиня має свій, давно перевірений часом рецепт. Огірки просто солять, і маринують, вони бувають м’які і хрусткі. Взимку попит мають маринованими огірками, вони прекрасно підходять і під пюре, і під всілякі безмолочні каші.
А ось влітку, особливо в липні, буває, так захочеться малосольних огірочків до молодої смаженої картоплі, що неможливо чекати, поки вони просоляться в банку. Адже в середньому часу на їх приготування йде мінімум два дні. Я ж для себе відкрила новий спосіб соління огірків швидким способом.
Це огірки сухий засолювання. Його ще можна назвати сухим послом. Цей метод дуже зручний: не потрібно готувати розсіл або маринад, не потрібно мити і готувати банки, не потрібно стерилізувати. Засолка відбувається прямо в пакеті, в такі огірки потрібно додати для аромату часник і кріп.
Малосольні огірки в пакеті швидкі
Огірки виходять дуже смачними! І вони готові до вживання буквально через добу. Ознайомтеся, будь ласка, з рецептом моїх улюблених огірків сухий засолювання в пакеті.
Я вказую пропорції на один кілограм огірків, ви ж можете збільшити їх на свій розсуд.
Огірки, приготовані за цим рецептом, виходять хрусткими, ніжними і слабкосолений. І, до того ж, в їх приготуванні ми не використовуємо оцет, який дуже погано впливає на зубну емаль. Такі огірочки сильно збуджують апетит самим своїм запахом, перед яким неможливо встояти.
Не варто насипати в пакет чорний перець, а також перець горошком, від цих компонентів огірки можуть стати м’якими, краще посипати вже готові огірочки чорним меленим перцем. До речі, цей рецепт засолювання можна використовувати не тільки для огірків, але й для кабачків, цвітної капусти і навіть оселедця. Пробуйте, і у вас все вийде!
Складові:
- Огірки свіжі – 1 кілограм;
- Цукор – 1 столова ложка;
- Сіль – 1 столова ложка;
- Часник – 3-4 зубчики;
- Кріп – 1 невеликий пучок.
Процес приготування:
Плоди для засолу потрібно вибирати невеликі, пружні, з тонкою шкіркою. Вони повинні бути світло-зеленого кольору. І якщо на них є пухирці – теж добре, вони будуть смачніше виглядати на вашій тарілці. Якщо ж у вас огірки великого розміру – не страшно, ви можете розрізати їх на дві або чотири частини, або взагалі засолити різані гуртками огірки.
Для швидкої засолювання цілих огірків у них потрібно відрізати кінчики, а ще можна кілька разів проткнути їх зубочисткою.
Після цього їх потрібно скласти в поліетиленовий пакет, який призначений для харчових продуктів. Пакет повинен бути цілим, що не ушкодженим.
Прямо в пакет з огірками засипаємо сіль і цукор, а також і часник, який попередньо нарізаємо на маленькі шматочки.
Туди ж відправляємо дрібно нарізаний кріп. Коли свіжої зелені на грядці вже мало, то можна взяти суцвіття кропу, і додати в пакет з огірочками ще й кропові насіння.
Тепер потрібно міцно зав’язати пакет з огірками, для вірності покласти його ще в один пакет і теж міцно зав’язати. Пакет кілька разів струшуємо, щоб всі компоненти ретельно перемішалися.
Ми залишаємо огірки в пакеті спочатку на столі, при кімнатній температурі тримаємо їх приблизно три години, періодично струшуючи пакет. Після чого поміщаємо його в холодильник, щоб огірки не перекисло і не стали занадто м’якими. У холодильнику вони повинні знаходитися приблизно добу. Дуже зручно готувати огірки сухий засолювання з ранку, тоді на другий ранок вони вже готові до вживання.
Час прийшов, пора діставати з холодильника пакет з огірками, і красиво розкладати їх на тарілці. Якщо у вас в меню гаряча картопля, то огірки будуть якраз до місця.
За цікавий спосіб приготування швидких малосольних огірків в пакеті дякуємо Світлану Кисловський.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!