Рецепт малосольних огірків на мінералці

Яка найпоширеніша закуска літнього столу, яку часто подають з відвареною картоплею? Напевно, будь-яка людина, без будь-яких роздумів відповість, що це – малосольні огірки.

Існує чимало рецептів малосольних огірочків, так багато, що все випробувати навряд чи вистачить сил і часу. Але огірки з мінеральною водою обов’язково приготуйте для проби, відкрийте ними сезон малосольних огірочків!

Рецепт малосольних огірків на мінералці

Малосольні огірки на мінералці

Перед початком роботи хотілося б дати кілька простих, але корисних порад:

Рецепт малосольних огірків на мінералці

    • Якщо огірки вже якийсь час пролежали зірваними, то потрібно залити їх холодною водою і залишити в такому стані на пару годин, щоб вони наситилися вологою, яка встигла випаруватися з них.
    • Огірки краще вибрати невеликі, з пухирцями;
    • Великі огірки теж згодяться, але бажано розрізати їх на кілька великих частин;
  • Мінералку можна брати будь-яку, важливо, щоб вона була без добавок, а ось газованість може бути будь-який;
  • Сіль потрібно вибрати без йоду;
  • Зелень повинна бути свіжою і не обов’язково тільки гілочки, можна брати і парасольки кропу.
  • Для приготування малосольних огірків на мінералці вам будуть потрібні

    Складові:

    • Свіжі огірочки (невеликі) – 1 кг,
    • Мінеральна вода (газована) – 1 літр,
    • Сіль (без йоду) – 3 ст. ложки,
    • Гострий червоний перець – 2 стручки,
    • Часник 3 – 4 зубчики,
    • Свіжа зелень кропу (в тому числі і парасольки).

    Процес приготування:

    Огірки промийте, зріжте кінчики. Замочіть на деякий час у холодній воді.

    Часник потрібно очистити і порізати тонкими пластинками.

    Стручки червоного гострого перцю потрібно порізати тонкими кільцями, не видаляючи насіння.

    Кріп промити, обсушити і порвіть руками.

    Мінеральну воду вилийте в глибоку чашку і додайте сіль. Помішуючи, розчиніть сіль повністю.

    У чисту банку покладіть огірки, перекладаючи їх кропом, часником і гострим перцем. Коли банку буде заповнена, залийте огірки мінералкою з сіллю.

    Надішліть банку з огірками в холодильник на 12 годин, краще зробити огірки на ніч, а з ранку побалувати себе смачною закускою.

    З такою Закусочка не гріх і подумати про невеликий запітнілому карафці з «вогняною водою».

    Закуску приготувала Катерина Апатонова.

    Часто трапляється таке, що малосольні огірки в ємності починають покриватися цвіллю, для того щоб цього не сталося, дотримуйтесь наших порад.

    • Якщо ви робите малосольні огірки в банках, то додайте в неї кілька шматочків кореня хрону.
    • Суха гірчиця теж допоможе зберегти смак огірочків і збереже їх від псування.
    • Обов’язково зберігайте малосольні огірки в холодильнику, інакше при кімнатній температурі вони швидко стануть кислими.
    • Діставайте соління з банки з допомогою чистої вилки.

    Нехай ваші засолювання викличуть у дегустаторів тільки море позитивних емоцій!

    Приємного апетиту і хороших рецептів!

    З повагою, Анюта.

    Малосольні огірки швидкі в пакетіРецепт малосольних огірків в пакеті – >>