Яка найпоширеніша закуска літнього столу, яку часто подають з відвареною картоплею? Напевно, будь-яка людина, без будь-яких роздумів відповість, що це – малосольні огірки.
Існує чимало рецептів малосольних огірочків, так багато, що все випробувати навряд чи вистачить сил і часу. Але огірки з мінеральною водою обов’язково приготуйте для проби, відкрийте ними сезон малосольних огірочків!
Рецепт малосольних огірків на мінералці
Перед початком роботи хотілося б дати кілька простих, але корисних порад:
- Якщо огірки вже якийсь час пролежали зірваними, то потрібно залити їх холодною водою і залишити в такому стані на пару годин, щоб вони наситилися вологою, яка встигла випаруватися з них.
- Огірки краще вибрати невеликі, з пухирцями;
- Великі огірки теж згодяться, але бажано розрізати їх на кілька великих частин;
Для приготування малосольних огірків на мінералці вам будуть потрібні
Складові:
- Свіжі огірочки (невеликі) – 1 кг,
- Мінеральна вода (газована) – 1 літр,
- Сіль (без йоду) – 3 ст. ложки,
- Гострий червоний перець – 2 стручки,
- Часник 3 – 4 зубчики,
- Свіжа зелень кропу (в тому числі і парасольки).
Процес приготування:
Огірки промийте, зріжте кінчики. Замочіть на деякий час у холодній воді.
Часник потрібно очистити і порізати тонкими пластинками.
Стручки червоного гострого перцю потрібно порізати тонкими кільцями, не видаляючи насіння.
Кріп промити, обсушити і порвіть руками.
Мінеральну воду вилийте в глибоку чашку і додайте сіль. Помішуючи, розчиніть сіль повністю.
У чисту банку покладіть огірки, перекладаючи їх кропом, часником і гострим перцем. Коли банку буде заповнена, залийте огірки мінералкою з сіллю.
Надішліть банку з огірками в холодильник на 12 годин, краще зробити огірки на ніч, а з ранку побалувати себе смачною закускою.
З такою Закусочка не гріх і подумати про невеликий запітнілому карафці з «вогняною водою».
Закуску приготувала Катерина Апатонова.
Часто трапляється таке, що малосольні огірки в ємності починають покриватися цвіллю, для того щоб цього не сталося, дотримуйтесь наших порад.
- Якщо ви робите малосольні огірки в банках, то додайте в неї кілька шматочків кореня хрону.
- Суха гірчиця теж допоможе зберегти смак огірочків і збереже їх від псування.
- Обов’язково зберігайте малосольні огірки в холодильнику, інакше при кімнатній температурі вони швидко стануть кислими.
- Діставайте соління з банки з допомогою чистої вилки.
Нехай ваші засолювання викличуть у дегустаторів тільки море позитивних емоцій!
Приємного апетиту і хороших рецептів!
З повагою, Анюта.
Рецепт малосольних огірків в пакеті – >>