Мабуть, малосольні огірки в пакеті (швидкий рецепт) – це свого роду, кулінарне ноу-хау. Ніяких тобі розсолів, банок, і декількох днів очікування. Всього-то: огірки, пакет, сіль і 4-5 годин, і ось, вже до вечері огірочки будуть готові.
Якщо хочете швидко – наріжте овочі кільцями або на 4 частини. Тоді засолити малосольні огірки в пакеті за 2 години в холодильнику! На 1 кг огірків не беріть більше, ніж 1 ст. л. кухонної солі, інакше буде не смачно!
Кільцями – швидко (За 2 години в холодильнику), цільними довше (4-5 годин при кімнатній температурі), але смачніше, хрустке.
Я люблю ці рецепти з багатьох причин. По-перше, для них не потрібно скрупульозно вибирати самі огірки, так як підійдуть практично будь-які – гладкі, з пухирцями, великі і маленькі. По-друге, такі малосольні огірки не містять продуктів бродіння, а, отже, вони корисніші за ті, що солілісь в розсолі в банку. Ну і, по-третє, готуються вони дуже-дуже швидко, а виходять смачними, хрусткими і такими ж тверденький, як свіжі. І щороку, з початком літа, коли я засолюють огірки, перший пакет таких огірочків у нас з’їдається буквально за півдня – вони настільки смачні, що ми їх навіть їмо просто так, без нічого.
А ось найсмачніший рецепт бочкових помідорів – квас за 2 тижні.
Складові:
- огірки – 1 кг;
- сіль – 1 ст.л. (Без гірки!);
- лавровий лист – 1 шт .;
- кріп – 3-5 гілок;
- перець духмяний горошком – 5 шт .;
- зерна гірчиці – ½ ч.л .;
- зерна коріандру – ½ ч.л .;
- часник – 5 зубків.
Ну і ще 2 щільних пакета знадобиться.
Як засолити огірки в пакеті
Огірочки помила. Для таких цілей я спеціально купила зубну жорстку щітку – вона відмінно справляється з цим завданням.
Обрізала хвостики у огірків.
Склала їх в пакет. Якщо хочете, щоб вони Просолов ще швидше, їх можна порізати – кружками або часточками.
Підготувала спеції. Можна додатково використовувати для такого рецепта листя хрону, листочки вишні, смородини, базилік, парасольки кропу і м’яту.
Нарізала часник і кинула його до огірків. Лаврушку теж. Всипала гірчицю, перець, коріандр.
Кріп не різати, а порвала руками на 3 частини. Стебла теж використовувала – вони дуже ароматні.
Всипала сіль. Сіль звичайна, кухонна, що не екстра!
Пакет зав’язала і гарненько потрусила, щоб сіль і спеції рівномірно по огірочками розподілилися.
Склала ще в один пакет і залишила при кімнатній температурі на 4-5 годин.
А через цей час вже можна пробувати огірки – вони будуть готові!
Смачного!