Початок літа завжди збігається з початком дозрівання огірків. Якщо ви вже насолодилися смаком свіжих огірків, пропонуємо зробити малосольні огірки швидко і смачно менше ніж за 1 годину! Вам знадобиться всього 40-60 хвилин, щоб приготувати смачні і пікантні малосольні огірочки. Особливу нотку цієї закуски додасть свіжий корінь імбиру, не кажучи вже про часник. Крім імбиру, ви можете додавати кріп і тархун, або використовувати ароматну зелень на свій смак.
Малосольні огірки швидко рецепт з фото крок за кроком
За цим рецептом можна також приготувати молоді малосольні кабачки, нарізаючи їх смужками за допомогою Овочечистка.
Час підготовки: 15 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Час маринування: 30-40 хвилин.
як приготувати швидкі малосольні огірки з імбиром
Складові:
- свіжі огірки – 8 шт.,
- корінь імбиру – 1 см,
- часник 3-5 зубків,
- цукор – 1,5 ч. л.,
- морська сіль – 1 ч. л.,
- пучок кропу,
- гілочки тархуна 1-2 шт.,
- гіркий стручковий перець – за смаком.
Процес приготування:
Свіжі огірки середніх розмірів попередньо замочити в холодній воді на 1-2 години, щоб вони вийшли щільними і хрусткими після приготування. Для будь-якої консервації з огірків намагайтеся на підготовчому етапі заливати їх в тазі з холодною водою.
Щоб маринад швидко просяк огірки, необхідно очистити їх від шкірки і зрізати кінчики.
Невеликий шматочок кореня імбиру очистіть і досить дрібно подрібніть разом з зубчиками часнику.
У миску надішліть дрібно нарізану зелень кропу, тархуна. Потім пересипте імбир і часник, додайте сіль і цукор. Якщо вам подобається більш гострий смак, можна додати до отриманого сухому маринаду рубаний гострий перець (свіжий або сухий).
Кожен огірок розрізати навпіл і відправте в маринад.
Перемішайте овочі в мисці, а потім накрийте плівкою. Поставте миску в холодильник на 30 хвилин. Кілька разів струсіть огірки, щоб вони краще просочувалися сухим маринадом.
Малосольні огірки з часником і імбиром готові до вживання вже через 30 хвилин, але ви можете потримати їх в маринаді до 1 години.
Так як такі огірки швидко готуються, рекомендую робити їх невеликими порціями хоч кожен день.
Це був рецепт малосольних огірків швидкого приготування від Ольги Бондас, рецепт і фото автора.