А ви готували медовий бісквіт? Якщо немає, я поділюся з вами прекрасним рецептом випічки з медом.
Якщо у вашій скарбничці вже є рецепт подібної випічки, то буду рада вислухати ваші поради в коментарях.
Медовий бісквіт смачний сам по собі, але я вирішила прошарувати його шоколадним кремом. Вийшов справжній торт!
Не очікувала, що бісквіт вийде таким пишним і що найважливіше, він не був сухий. Пиріг вийшов злегка вологий, але пропечений і при цьому повітряний – суцільне задоволення!
Медовий бісквіт в мультиварці
Допомагати в випічці бісквіта нам буде мультиварка – скороварка. Випікаючи бісквіти або будь-яку іншу випічку в духовці в звичайних формах, нам найчастіше доводиться застеляти дно пекарської папером або фольгою для того щоб нічого не пристало. З мультиваркою ви не будете знати такої проблеми, в ній нічого не пригорить і бісквіт вийде гарним і пишним!
Складові:
Для медового тіста:
- Мед натуральний 3 – 5 ст. ложок,
- Яйця курячі – 5 штук (великі),
- Цукровий пісок – 200 грам,
- Сода харчова – 1 ч. Ложка,
- Борошно пшеничне – 300 грам,
- Маргарин або вершкове масло – 200 грам.
Для шоколадного крему:
- Згущене молоко – 1 банка,
- Какао – порошок 3 – 4 ст. ложки,
- Яєчний жовток – 1 штука,
- Вода 4 – 5 ст. ложок,
- Вершкове масло або хороший маргарин – 200 грам.
Для просочення коржів:
- Кава розчинна – 1 ст. ложка,
- Цукровий пісок – 1 ст. ложка,
- Вода – 200 мл,
- Біле вино – 3 ст. ложки (за бажанням можна використовувати інший спиртний напій, можна обійтися і без нього).
Процес приготування:
Спочатку приготуйте негусто бісквітне тісто.
Якщо мед рідкий, то не будемо його розтоплювати, просто змішаємо з харчовою содою і відставити на деякий час.
Поки мед з содою починають взаємодіяти, займемося основною справою, будемо збивати яйця. Відокремте жовтки від білків. Цукор поділіть на дві рівні частини і змішайте одну половину з яєчним білком, другу – з яєчним жовтком.
Збивайте яєчні білки з цукром до пишної піни, за бажанням додайте трохи лимонного соку, тоді процес перетворення білків в міцну піну прискориться. Жовток ж потрібно перетерти з цукровим піском до білого. Потім змішайте дві маси: білкову та жовткову. Додайте в яєчну масу гашене медом харчову соду. Ретельно перемішайте масу, яка стане ще пишніше.
Вершкове масло або маргарин розтопіть в чаші мультиварки. Тим самим ви відразу змажете форму, в якій надалі будете випікати бісквіт з медом.
Розтоплене і трохи остигле масло (маргарин) вилийте в повітряну основу тесту. Знову все перемішайте, в кінці додайте заздалегідь просіяне борошно.
Перемішайте всі інгредієнти і відразу ж перелийте тісто в змащену чашу мультиварки.
Випікайте медовий бісквіт з допомогою програми «Випічка», не забувайте відкрити клапан випускання пари. Час приготування в скороварці (потужність 900 Вт) 33 хвилини, в мультиварці Панасонік і подібних (обсяг 4.5 л) – 60 хвилин.
Якщо ви хочете спекти бісквіт в духовці, то робіть це при температурі 180 градусів протягом 40 – 45 хвилин.
Поки печеться основа – приготуйте шоколадний крем.
У глибокій чашці з’єднаємо яєчний жовток з водою і згущеним молоком до однорідного стану. Додайте какао – порошок і знову все перемішайте, щоб не було грудочок. Поставте чашку на повільний вогонь і варіть при постійному помішуванні до загусання. Для того щоб не утворювалися грудочки, перемішуйте крем за допомогою маленького віночка, дуже зручно. Маса вийде однорідної і швидко загусне.
Шоколадний крем зі згущеним молоком трохи остудіть, і після додайте розм’якшене (або порізане кубиками) масло або маргарин. Перед повторним використанням віночком, все перемішайте до повного розчинення масла (маргарину.)
Випечений медовий бісквіт злегка остудіть, і розріжте на три коржа. Кожен корж просочіть кавово-винної просоченням. Коржі промажьте шоколадним кремом і складіть в торт, який зверху покрийте кремом. За бажанням можна прикрасити медовий бісквіт збитими вершками, у мене були насіння в глазурі, які і доповнили мою випічку.
У представленому покроковому фото рецепті бісквіт випечений за допомогою мультиварки – скороварки Юніт (потужністю 900 Вт). Автор: Славяна.
Експериментуйте і готуйте із задоволенням. Приємного апетиту і хороших рецептів!
Як приготувати горіховий торт – >>