Млинці з сиром рецепти
Перше, що спадає на думку, коли говорять про смачне і корисне десерті – це млинці, начинені сиром. Вони ідеально підходять як для сніданку, так і для полудня, при цьому раді їм будуть не тільки діти, а й дорослі. Готувати млинці з сиром по-домашньому нескладно, але деякі зусилля докласти доведеться.
Млинці з сиром
як приготувати млинці з сиром в духовці
тісто:
- молоко – 1 стакан,
- кипляча вода – 1 стакан,
- цукор – 2 столові ложки,
- сіль – 1/4 чайної ложки,
- харчова сода – на кінчику ножа,
- яйце – 1 шт.,
- картопляний крохмаль – 1 столова ложка,
- пшеничне борошно – 7 столових ложок,
- соняшникова олія – 2 столові ложки.
начинка:
- кисломолочний сир – 300 грам,
- цукор – 2 столові ложки,
- яйце – 1 шт.,
- ванілін – 1 щіпка,
- сіль – 1 щіпка.
Додатково знадобляться:
- вершкове масло – для змащування форми,
- цукор – 1 столова ложка.
- сметана – 2-3 столові ложки.
Холодне молоко з’єднати з сирим яйцем і злегка збити виделкою.
Додати до них крохмаль, сіль, соду і цукор.
Борошно спочатку просіяти, а потім поступово ввести в тісто, постійно помішуючи його віночком або вилкою.
Тісто має вийти досить густим.
Тонкою цівкою влити в нього киплячу воду, швидко перемішати і на 5 хвилин відставити убік. Перед початком смаження млинців додати в тісто рослинне масло.
Сковороду змастити олією і розжарити. Зачерпнути тісто ополоником і вилити на дно сковороди так, щоб утворився тонкий млинець.
Обсмажити його з одного боку, а потім акуратно перевернути і досмажити другу сторону.
Поки смажаться млинці, можна встигнути підготувати сирну начинку для них. Для цього з’єднати в одній чаші сир, сіль, цукор, ванілін і сире яйце.
За допомогою погружного блендера перебити з’єднані інгредієнти в однорідну масу.
Готовим млинців дати злегка охолонути.
Викласти перший млинець на блюдо, нанести на нього сирну начинку і загорнути так, щоб вона виявилася всередині.
Таким же чином нафарширувати всі інші млинці, а потім скласти їх в змащену вершковим маслом жароміцних форму.
Верхні млинці рясно змастити сметаною і присипати цукровим піском.
Поставити форму в нагріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.
Готові млинці з сирною начинкою подавати теплими разом зі сметаною або медом.
Якщо ви готуєте млинці з сиром про запас, то можна їх і не запікати, а діставати з холодильника по одному і обсмажувати до хрусткої скоринки на вершковому маслі. Без додаткової теплової обробки млинці з сиром їсти не можна, так як в начинці присутній сире яйце.
Автор рецепта і фото: Світлана Сорока
Смачні гарячі млинці люблять дорослі і діти. Ці ласощі подають до столу зі сметаною, варенням, згущеним молоком і ягідним джемом. І, звичайно, кожна господиня знає безліч рецептів їх приготування. Хтось заводить тісто на молоці, а хтось на кефірі. У деяких випадках додають дріжджі, а в інших соду або пекарський порошок. Для надання особливого смаку нерідко використовують сир, яблука, шинку і навіть часник.
Млинці з сиру
рецепт млинцевого сирного тесту
Сьогодні ми хочемо розповісти, як приготувати дуже ніжні млинці з сиру і молока з ванільним смаком. Цю страву можна приготувати на сніданок або полуденок, влаштувавши для всієї родини маленьке свято.
Млинці з сирного тесту готуються швидко і виходять дуже смачними. Скористайтеся нашим рецептом і переконайтеся в цьому самі.
- половина пакета молока;
- пачка сиру;
- два курячих яйця;
- 10 грамів розпушувача;
- пакетик ваніліну;
- борошно пшеничне (скільки «візьме» тісто);
- сіль і цукор за смаком.
Отже, спочатку розітріть сир з яйцями і цукром. Після цього додайте сіль, ванілін і розпушувач.
Влийте в миску молоко і продовжуйте збивати продукти віночком. Якщо ви хочете, щоб млинці вийшли ще смачніше, то в цей момент можете влити пару ложок розтопленого вершкового масла.
Просійте борошно і додайте її в тісто невеликими порціями. Коли суміш стане густою і тягучою, можна ставити сковороду на плиту.
Смажте млинці на олії до готовності. Подавайте частування з гарячим чаєм і улюбленими добавками.
Смачного!
Млинці з несолодкої начинкою – відмінний сніданок або перекус. Навіть під час дієти можна використовувати цей рецепт млинців, взявши для начинки знежирений сир. Тісто для фаршированих млинців в цьому випадку радимо приготувати з додаванням цілісно зерновий борошна або висівок. Ну, а смачний бонус – корисну червону рибу нічим заміняти не потрібно, адже в форелі або сьомги містяться корисні Омега 3 жирні кислоти.
Млинці з сиром та червоною рибою
Багато хто не любить смажити млинці з-за того, що часом вони дуже погано відстають від сковорідки. У мене ця проблема давно вирішена. І, справа зовсім не в сковорідці з антипригарним покриттям, а в маленькому секреті приготування млинців. Рецепт тіста дуже простий, робиться воно швидко. Такі млинці (або може з іншою начинкою, наприклад – м’яким вершковим сиром і малосольною рибою) можна готувати на сніданок для сім’ї або просто балувати себе, влаштовуючи свято живота.
Для приготування тіста знадобляться
Складові:
- 1 літр молока;
- 2 яйця;
- дрібка солі;
- щіпка соди;
- 2 чайних ложки цукрового піску;
- 1,5 склянки пшеничного борошна (можна змішати пшеничне борошно з цільно зерновий борошном у співвідношенні 2 до 1);
- 2 столові ложки рослинної олії.
У начинку для млинців:
- 200 грам солоної червоної риби (сьомга, форель, лосось);
- 200 грам сиру,
- 2-3 столових ложки сметани або класичного йогурту;
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
1. Смажити млинці на сильно розігрітій сковороді, змастивши її олією.
2. Щоб млинці добре відставали від поверхні сковороди, необхідно витримати порядок замішування тіста. Молоко для млинців потрібно закип’ятити і остудити до теплого стану. Потім в нього додати яйця, сіль, соду і цукор, все збити віночком і порціями вводити просіяне борошно.
3. В кінці влити в млинцеве тісто рослинне масло і ще раз перемішати. Ця умова виключить прилипання млинчиків до сковороди.
4. Смажити млинчики на сковороді з обох боків до рум’яного кольору.
Начинка для млинців
У блендер відправити сир, трохи його присолити і додати сметану (або класичний йогурт). Все добре збити. Виходить густа сирна маса для начинки фаршированих млинців.
Можна додати на цьому етапі в сир петрушку, кріп або іншу зелень, начинка стане духмяний і красивіше на вигляд. Можна на цьому ж етапі в блендер додати і шматочки рибки, але я цього не роблю, набагато смачніше, якщо в млинцях відчуваються шматочки рибного філе.
Млинці спечені, начинка готова, нічого не залишається, як загорнути млинці з начинкою!
На млинець накладаємо сирну начинку і скибочки червоної риби, загортаємо його в рулетик або конверт.
Виходить дуже смачно!
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!