Млинці з грибами і сиром



Млинці з грибами і сиром стануть ситним перекусом або повноцінним самостійним блюдом. На ранок такі напівфабрикати можна підсмажити на вершковому маслі.

Рецептів тесту для млинців, так само як і варіантів начинок, дуже багато. Кожен вибирає те, що підходить особисто йому. У представленому фото рецепті заварне тісто для млинців готується з додаванням молока і яєць.

Млинці з грибами і сиром

Млинці з грибами

Любителі наслідках млинців з грибною начинкою обов’язково оцінять нижченаведений рецепт і віддадуть належне ситним і смачним млинців, фаршированих печерицями з сиром і зеленою цибулею.

млинці з грибами рецепт

Складові:

Для млинців:

  • холодна вода – 500 мл,
  • кипляча вода – 200 мл,
  • молоко – 250 мл,
  • свіжі яйця – 2 шт.,
  • сіль – 0,5 чайної ложки,
  • сода – 0,5 чайної ложки,
  • пшеничне борошно – 500 грам,
  • рослинне масло – 30 мл (+ масло для змазування сковороди).

Для начинки:

  • печериці – 450 грам,
  • цибулина – 1 шт.,
  • зелена цибуля – 1 пучок,
  • часник – 3-5 зубчиків,
  • твердий сир – 100 грам,
  • рослинне масло – 2 столові ложки,
  • сіль і чорний перець – на смак.

Процес приготування:

У глибокій чаші з’єднати пшеничне борошно, не забувши перед цим просіяти її через сито, а також соду і сіль. Акуратно влити до них 500 мл холодної води.

Борошно сода сіль для млинців

Інтенсивно вимішати з’єднані компоненти за допомогою віночка – їх суміш повинна стати однорідною.

млинцеве тісто

Додати холодне молоко, ще раз ретельно все перемішати і, ні на секунду не перестаючи працювати віночком, тонкою цівкою влити в тісто киплячу воду.

Молоко для млинцевого тесту

Останніми додати курячі яйця і рослинна олія.

Яйця рослинне масло для тесту

Млинцеве тісто старанно перемішати і буквально на 5-7 хвилин відставити убік.

Як зробити тісто для млинців

Сковороду змастити олією, розжарити і, потроху наливаючи в неї тісто, смажити тонкі млинці.

Тонкі млинці на олії

Викладати готові млинці стопкою один на одного. Так як цукру в їх складі немає, то вони вийдуть досить блідими на вигляд, але це не страшно, тому що перед подачею млинці все одно будуть ще раз обсмажувати в маслі.

готові млинці

Для начинки печериці промити і нарізати середнього розміру кубиками, а цибулю і часник дрібно порубати ножем.

Гриби з млинцями і сиром

Обсмажити гриби і цибулю на рослинній олії до готовності, а потім ще гарячими з’єднати їх з часником, мелконарубленную зеленою цибулею, натертим сиром і необхідною кількістю солі і чорного перцю.

Гриби цибулю сир спеції

Сполучені інгредієнти акуратно перемішати.

Начинка для млинців

У центр кожного з млинців викласти приблизно по 1,5 столової ложки грибної начинки.

Грибна начинка в млинці

Загорнути краї млинців так, щоб начинка виявилася усередині.

Млинці з грибами рецепт

Фаршировані млинці з грибами, сиром і зеленою цибулею скласти в щільно закривається ємність і зберігати в холоді не більше 3 днів. У міру необхідності млинці діставати, обсмажувати на вершковому або рослинному маслі і подавати на стіл.

Млинці з грибами

Млинці з грибами: рецепт і фото – Світлана Сорока