Млинці з грибами і сиром стануть ситним перекусом або повноцінним самостійним блюдом. На ранок такі напівфабрикати можна підсмажити на вершковому маслі.
Рецептів тесту для млинців, так само як і варіантів начинок, дуже багато. Кожен вибирає те, що підходить особисто йому. У представленому фото рецепті заварне тісто для млинців готується з додаванням молока і яєць.
Млинці з грибами і сиром
Любителі наслідках млинців з грибною начинкою обов’язково оцінять нижченаведений рецепт і віддадуть належне ситним і смачним млинців, фаршированих печерицями з сиром і зеленою цибулею.
млинці з грибами рецепт
Складові:
Для млинців:
- холодна вода – 500 мл,
- кипляча вода – 200 мл,
- молоко – 250 мл,
- свіжі яйця – 2 шт.,
- сіль – 0,5 чайної ложки,
- сода – 0,5 чайної ложки,
- пшеничне борошно – 500 грам,
- рослинне масло – 30 мл (+ масло для змазування сковороди).
Для начинки:
- печериці – 450 грам,
- цибулина – 1 шт.,
- зелена цибуля – 1 пучок,
- часник – 3-5 зубчиків,
- твердий сир – 100 грам,
- рослинне масло – 2 столові ложки,
- сіль і чорний перець – на смак.
Процес приготування:
У глибокій чаші з’єднати пшеничне борошно, не забувши перед цим просіяти її через сито, а також соду і сіль. Акуратно влити до них 500 мл холодної води.
Інтенсивно вимішати з’єднані компоненти за допомогою віночка – їх суміш повинна стати однорідною.
Додати холодне молоко, ще раз ретельно все перемішати і, ні на секунду не перестаючи працювати віночком, тонкою цівкою влити в тісто киплячу воду.
Останніми додати курячі яйця і рослинна олія.
Млинцеве тісто старанно перемішати і буквально на 5-7 хвилин відставити убік.
Сковороду змастити олією, розжарити і, потроху наливаючи в неї тісто, смажити тонкі млинці.
Викладати готові млинці стопкою один на одного. Так як цукру в їх складі немає, то вони вийдуть досить блідими на вигляд, але це не страшно, тому що перед подачею млинці все одно будуть ще раз обсмажувати в маслі.
Для начинки печериці промити і нарізати середнього розміру кубиками, а цибулю і часник дрібно порубати ножем.
Обсмажити гриби і цибулю на рослинній олії до готовності, а потім ще гарячими з’єднати їх з часником, мелконарубленную зеленою цибулею, натертим сиром і необхідною кількістю солі і чорного перцю.
Сполучені інгредієнти акуратно перемішати.
У центр кожного з млинців викласти приблизно по 1,5 столової ложки грибної начинки.
Загорнути краї млинців так, щоб начинка виявилася усередині.
Фаршировані млинці з грибами, сиром і зеленою цибулею скласти в щільно закривається ємність і зберігати в холоді не більше 3 днів. У міру необхідності млинці діставати, обсмажувати на вершковому або рослинному маслі і подавати на стіл.
Млинці з грибами: рецепт і фото – Світлана Сорока