Гаряча закуска з нуту з кокосовою стружкою
До недавнього часу нут здавався чимось невідомим або незвичайним. Всі ми чули про «баранячому горосі»: про його користь, поживності і незвичайний смак. Ось тільки знайти на прилавках вітчизняних магазинів, цей чудо-нут було дуже важко. Зараз ситуація змінилася, нут перестав бути дивиною, а ось питання «як смачно приготувати нут», так і залишилося відкритим!
На Близькому Сході турецький горох становить основу місцевої кухні. Напевно всі чули про хумус? Так ось в оригіналі, хумус готують саме з Нутовая пюре. Або вже всім знайома фалафель, яка також готується з горохового пюре. Існує безліч вегетаріанських рецептів з нуту (які в тому числі можна знайти на сторінках цього сайту). Крім Фалафель і хумус, з турецького гороху можна приготувати суп з нуту з томатами, Нутовая каррі, Фаріната (коржі на основі бобової борошна), а також додавати нут до овочевих соусів або гарнірів. Або приготувати гарячу закуску з нуту з кокосовою стружкою.
Отже, щоб приготувати гострий нут з кокосом, нам знадобиться:
- 1 ст. нуту
- 1 цибулина маленького розміру
- 5 ст. л. кокосової стружки
- 1 зубчик часнику
- 1 ст. л. рослинного масла оливкової або кокосового
- сіль перець за смаком
Як приготувати гарячу закуску з нуту
Нут замочити на ніч питною водою. Горох має трохи набрякнути і збільшитися в розмірі. Вранці злити воду, нут промити під проточною водою і знову залити свіжою питною водою. Поставити варитися на 15-20 хв. до повного розм’якшення.
Поки вариться нут, підготувати овочі. Зубчик часнику дрібно нарізати. Цибулю порізати підлозі кільцями.
З відвареного нуту злити воду. Додати масло, сіль, перець і цибулю з часником. Ретельно перемішати.
Додати кокосову стружку.
Гарненько перемішати нут зі стружкою і спеціями. Гаряча закуска з відвареного нуту з ніжною кокосовою стружкою готова!
До речі, в холодному вигляді ця закуска не менше смачна.
Смачного!