Суп з нуту з помідорами
Суп-крем з нуту – це незвичайний рецепт для звичної нам слов’янської кухні. Нут або турецький горох з’явився на полицях вітчизняних магазинів не так давно, тому деякі господині ще не до кінця познайомилися з цим дивовижним продуктом.
Нут – це дуже ситний, корисний і смачний продукт, з якого можна приготувати неймовірну кількість швидких і оригінальних страв.
Напевно, вже багато хто зміг оцінити по достоїнству рецепт арабської кухні – фалафель з нуту. Так само, не зайвим буде навчитися готувати пряний крем-суп з нуту з помідорами, який просто незамінний в холодну погоду: швидко зігріває, насичує і приносить цілу масу задоволення.
Щоб приготувати Нутовая суп, нам знадобиться:
- 350 гр. нуту
- 3 великих помідора
- 3 зубчики часнику
- 1 велика цибулина
- 1-2 ст. л. томатної пасти (не обов’язково)
- 1 ч. Л. сушеного коріандру
- рослинна олія
- червоний перець, сіль за смаком
Як приготувати суп-пюре з нуту
Нут залити теплою водою і залишити на ніч, щоб горох наситився водою і швидше розварюється.
Вранці злити воду, залити свіжою, щоб вода покривала нут на 2 пальця зверху. Відварити до готовності, приблизно, протягом 20-30 хв. Горох має вийти дуже м’яким.
Поки вариться нут, очистити помідори від шкірки і нарізати їх кубиком. Щоб помідори було легше очистити, можна опустити їх в окріп, буквально, на кілька секунд, а потім відразу в холодну воду.
Цибулю нарізати дрібними кубиками.
Пропустити часник через прес або дрібно нарізати.
На рослинному маслі обсмажити цибулю до напівготовності, потім додати томати і тушкувати 5-7 хв. Для більш яскравого кольору і насиченого смаку, можна до овочів покласти 1-2 ст. л. томатної пасти. Посолити, додати часник, коріандр і зняти з вогню.
Злити воду з відвареного нуту в окремий посуд. А сам горох перекласти в блендер разом з тушкованими овочами і збити до густої однорідної маси.
Залежно від бажаної густоти, додавати воду, в якій варилася турецький горох.
Подавати суп з нуту краще з житніми сухариками або грінками.
Смачного!