Густий суп-пюре з нуту
Ще один чудовий рецепт від популярного англійського кухаря Джеймі Олівера – суп з нуту з цибулею пореєм.
У Джеймі Олівера не так багато рецептів, які підходять під вегетаріанське, тим більше веганські харчування. Однак ті страви, який англійський кухар готує для вегетаріанців – це шедевр! У більшості випадків, всі рецепти дуже прості, час їх приготування укладається в 15-30 хв., Що відповідає тематиці шоу «Готуємо за 15 хвилин» або «Обід за 30 хвилин».
Тим більше, що велика частина друзів Джеймі Олівера – вегетаріанці. І швидше за все, англійська кухар відноситься серйозно до створення рецептів для своїх друзів. Перевірити це можна тільки одним способом – спробуйте приготувати хоча б одне блюдо від популярного європейського кухаря, і ви переконаєтеся, що готувати можна не тільки смачно, але і швидко і різноманітно.
З турецького гороху також можна приготувати Нутовая суп-пюре з помідорами. Гарячий і зігріваючий суп обов’язково сподобається вам в холодну пору року!
Отже, щоб приготувати густий суп з нуту з цибулею порей, нам знадобиться:
- 350 гр. сухого нуту
- 500 мл. овочевого бульйону або води, в якій варилася нут
- 1 шт. картоплі (не обов’язково)
- 2 зубчики часнику
- 3 стебла цибулі порею
- вершкове масло
- пармезан
- рослинна олія
- сіль, перець за бажанням
Нут замочити на ніч у воді кімнатної температури. Вранці воду злити, турецький горох промити під проточною водою. І знову залити свіжою водою. Поставити варитися разом з 1 шт. картоплі на 30-40 хв. до повної готовності. Картопля, за словами Джеймі Олівера, допоможе швидше розм’якшити (розваритися) шкірці нуту.
3 ст. л. рослинного масла вилити на гарячу сковороду, додати вершкове масло (близько 50 гр.), як масло почне кипіти – покласти в сковороду 2 зубчики часнику, нарізаних пластинами. Через 2-3 хв. викласти нашатковану зелень цибулі порею. Смажити цибулю постійно помішуючи протягом 5-7 хв.
Змішати цибулю і нут в одній каструлі і проварити ще 10-15 хв.
Половину нуту і цибулі порею змішати разом з овочевим бульйоном або водою, в якій варився горох, збити блендером до гладкою, однорідної маси – це буде основа супу-пюре. На цьому етапі можна посолити і поперчити бульйон.
Додати в суп-пюре з нуту тертий пармезан – 2 жмені. Гарненько перемішати і можна подавати на стіл.
Смачного!