Попкорн з нуту
Класична індійська гаряча закуска – попкорн з нуту. Хрусткий снек дуже популярний по всій території Індії, а також в Шрі-Ланці та деяких інших азіатських країнах. На вулицях Індії часто зустрічаються пересувні лотки з гарячими закусками, як правило, це гострі «пончики», гарячі коржі, Самос, нут з кокосовою стружкою, попкорн з нуту і ін.
Гострі бобові закуски користуються шаленим попитом з кількох причин: по-перше, бобові, завдяки великому вмісту білка, прекрасно втамовують голод, по-друге, гострі снеки довго залишаються свіжими, по-третє, в Індії нут – це дуже дешевий продукт, який може собі дозволити, практично, кожна людина., ну і наостанок, хрусткий нут смачний, і від нього дуже важко відірватися! Так що будьте завбачливі, запечіть нуту в духовці в два рази більше, ніж ви плануєте з’їсти. Тим більше, що гостру закуску можна прибрати в скляну банку, де вона пролежить ще кілька тижнів не змінюючи смакових якостей.
Що знадобиться:
- 200 гр. нуту (турецький горох)
- 1/2 ч. Л. каррі (темний порошок)
- 1/4 ч. Л. куркуми (світлий порошок)
- щіпка меленої кориці
- щіпка червоного перцю
- 4 ст. л. рослинного масла (кокосове, оливкова або соняшникова)
- сушене листя дерева каррі (дуже важко знайти в продажу листя каррі, але якщо попадуться – обов’язково купите кілька пакетиків для приготування індійських страв!)
- сіль за смаком
Ви можете вибрати суміш інших гострих спецій на свій смак і навіть запекти солодкий хрусткий нут в духовці, приготувавши за аналогією гострого попкорну, але замінивши, на певному етапі, спеції на цукор, какао, ванілін, кардамон, корицю і т. Д.
Гострий хрусткий нут в духовці
Нут замочити на ніч у питній воді. Вранці воду злити, горох промити і знову залити питною водою. Відварити до готовності, приблизно – 20-25 хв. Бобові повинні стати м’якими, легко розпадатися при натисканні.
Висипати нут на рушник і дати гороху просохнути. А тим часом змішати всі спеції.
З’єднати нут зі спеціями, залити рослинним маслом. Викласти закуску на деко і поставити запікатися в духовку при температурі 180 С на 35-40 хв. Кожні 10-15 хв. бобові потрібно перемішувати, щоб нут запікається рівномірно.
Бобові можна підсушити і на сковороді. Розігрійте суху сковороду, висипте нут і обсмажуйте протягом 5-7 хв., Поки не випарується вся волога. Потім додайте спеції і масло і готуйте смажений нут ще 5-7 хв., Щоб утворилася золота скоринка.
Хрусткий нут можна подавати гарячим. Або остудити попкорн і перекласти в скляну банку, де гостра закуска буде зберігатися ще дуже довгий час.
Смачного!