Нут в вершкової глазурі



Ніжна карамель, приємний хрускіт і солодкий смак – саме ці слова можна сказати про наш десерті. З таким оригінальним десертом можна і чай попити, і навіть замінити їм попкорн і подивитися цікавий фільм. Нут в карамелі дуже схожий з обсмаженою фундуком в цукровій глазурі.

Нут в карамелі

Ви можете використовувати натуральне вершкове масло для приготування карамелі або ж його рослинний аналог – вершковий спред. Але якщо ви не любите солодке, то можна замінити цукор на сіль і гострі спеції, і у вас вийде прекрасна закуска до пива – солоний попкорн з нуту.

Інгредієнти для приготування нуту в карамелі:

  • Відварену нут – 150 грам,
  • Вершкове масло (або спред) – 2 ст. ложки;
  • Цукровий пісок – 3 ст. ложки.

Солодкі горішки – нут в карамелі

Заздалегідь відваріть нут. Я для цього використовую мультиварку-скороварку, в даному випадку я не замочую попередньо нут. Якщо ви відварюєте нут на газу, то заздалегідь замочіть його, бажано на ніч. Потім вже відварюють майже до готовності.

варена нут

На розпечену сковороду викладіть вершкове масло (спред).

Масло на сковороді

До маслу додайте цукровий пісок.

Масло і цукровий пісок

Розтопіть інгредієнти до повного розчинення цукрових кристалів.

Топлене масло і цукор

Доведіть карамель до красивого коричневого кольору на повільному вогні. Будьте обережні, маса може вирувати і навіть «стріляти»! Колір повинен вийде приємний, з бурштиновим відливом – постійно стежте за карамеллю, щоб вона не підгоріла.

карамель

Злийте рідину з вареного нуту і злегка просушіть його на серветці, промивати не треба! Викладіть турецький горох в карамель, швидко і акуратно перемішайте, щоб карамелізовану все горошинки.

Нут в карамелі

Незважаючи на те, що всю рідину ми злили перед додаванням нуту в сковороду, рідина все одно виділиться. Тому обсмажуйте нут в карамелі до повного випаровування вологи. За цей час десерт стане гарним, нут просочиться солодкістю і вершковим ароматом.

Нут наситився цукром і маслом

Готовий нут викладіть на плоске блюдо і дайте повністю охолонути, потім подавайте на стіл до чаю або кави.

Готовий нут на тарілці

Зберігати такі «горошинки» слід в герметичній тарі в холодильнику або в прохолодному місці, щоб карамель не розтануло.

Нут в карамелі Не забувайте, що нут – дуже ситний, а в поєднанні з цукром і вершковим маслом – ще і калорійний.

Смажений нут в глазурі

Приємного вам апетиту!