Ніжна карамель, приємний хрускіт і солодкий смак – саме ці слова можна сказати про наш десерті. З таким оригінальним десертом можна і чай попити, і навіть замінити їм попкорн і подивитися цікавий фільм. Нут в карамелі дуже схожий з обсмаженою фундуком в цукровій глазурі.
Ви можете використовувати натуральне вершкове масло для приготування карамелі або ж його рослинний аналог – вершковий спред. Але якщо ви не любите солодке, то можна замінити цукор на сіль і гострі спеції, і у вас вийде прекрасна закуска до пива – солоний попкорн з нуту.
Інгредієнти для приготування нуту в карамелі:
- Відварену нут – 150 грам,
- Вершкове масло (або спред) – 2 ст. ложки;
- Цукровий пісок – 3 ст. ложки.
Солодкі горішки – нут в карамелі
Заздалегідь відваріть нут. Я для цього використовую мультиварку-скороварку, в даному випадку я не замочую попередньо нут. Якщо ви відварюєте нут на газу, то заздалегідь замочіть його, бажано на ніч. Потім вже відварюють майже до готовності.
На розпечену сковороду викладіть вершкове масло (спред).
До маслу додайте цукровий пісок.
Розтопіть інгредієнти до повного розчинення цукрових кристалів.
Доведіть карамель до красивого коричневого кольору на повільному вогні. Будьте обережні, маса може вирувати і навіть «стріляти»! Колір повинен вийде приємний, з бурштиновим відливом – постійно стежте за карамеллю, щоб вона не підгоріла.
Злийте рідину з вареного нуту і злегка просушіть його на серветці, промивати не треба! Викладіть турецький горох в карамель, швидко і акуратно перемішайте, щоб карамелізовану все горошинки.
Незважаючи на те, що всю рідину ми злили перед додаванням нуту в сковороду, рідина все одно виділиться. Тому обсмажуйте нут в карамелі до повного випаровування вологи. За цей час десерт стане гарним, нут просочиться солодкістю і вершковим ароматом.
Готовий нут викладіть на плоске блюдо і дайте повністю охолонути, потім подавайте на стіл до чаю або кави.
Зберігати такі «горошинки» слід в герметичній тарі в холодильнику або в прохолодному місці, щоб карамель не розтануло.
Не забувайте, що нут – дуже ситний, а в поєднанні з цукром і вершковим маслом – ще і калорійний.
Приємного вам апетиту!