Овочі Стир Фрай з фунчозой



Рецепт Тетяни Ш.

Стірфрай – це такий азіатський спосіб швидкої обжарювання продуктів. Мені подобається ця техніка – це не тільки швидко (що для мене важливо), але і дуже смачно, тому я часто обсмажую в такому стилі всілякі овочі та гриби.

Рисова локшина в воке

Але сьогодні я вирішила до овочів додати і фунчозу, яка теж готується на швидку руку. Швидко обсмажені овочі зі скляною локшиною, приготовленої за 2 хвилини – це ідеальний варіант для зайнятих людей. Гаряча фунчоза з овочами – це повноцінний обід, який можна зробити за 15 хвилин. А щоб швидше очистити і нарізати дуже тонко овочі, можна використовувати терку по-корейськи або відразу обсмажувати на олії «корейські» овочі. Доброю добавкою до скляної локшини будуть гриби, тофу, сир, бобові (арахіс в тому числі), часник і просто соєвий соус або томатна паста.

Чим гарний овочевий Стир Фрай? Тим, що всі інгредієнти зберігають свій смак, сік і вітаміни. І смак продуктів, приготованих в такому стилі, значно відрізняється від тих, які смажилися звичайним способом. Смажу, я в самій звичайній глибокій сковороді, хоча ідеальний, звичайно, вок. Але не обов’язковий. 

Щоб Стир-Фрай вийшов таким, як потрібно, всі продукти необхідно підготувати до того, як ви поставите сковороду на вогонь. Потім максимально розігріти масло в сковороді і швидко обсмажити інгредієнти, постійно помішуючи і не зменшуючи вогонь. Отже, готуємо?

Складові:

  • фунчоза – 1 моток;
  • зелений горошок свіжий – жменя;
  • рослинне масло – 2 ст.л .;
  • цибуля – 1 невеликий;
  • морква – 1 шт .;
  • болгарський перець – 1 шт .;
  • кабачок – половинка великого;
  • перець чилі – 3-5 кілець;
  • сіль за смаком;
  • соєвий соус – 2 ст.л .;
  • насіння гірчиці – ½ ч.л.

Можливо, страви з рису, фунчоза з овочами, тофу і інші малокалорійні, але поживні рецепти – це і є запорука здоров’я, краси і стрункого тіла у азіатських народів? Скляна локшина, в різних варіаціях, найбільш популярна в Японії, Кореї, Китаї і Таїланді.

Фунчоза з овочами – покроковий рецепт з фото

Фунчозу потрібно готувати так, як написано на упаковці. Є така локшина, яку просто досить залити окропом на кілька хвилин. У мене ж вона з бобів, і варитися їй потрібно 6 хвилин. Тому я довела воду до кипіння, посолити і вкинули моток локшини. Засікла час.

Прозора китайська локшина

Потім відкинула локшину на друшляк і промила холодною водою.

Підготувала овочі – нарізала їх. Цибулю – дрібними кубиками, чилі – кільцями, все інше – смужками.

Розжарила максимально масло. Всипала зерна гірчиці і зелений горошок.

Потім виклала всі овочі, і постійно помішуючи, обсмажити рівно 3 хвилини на сильному вогні.

Вони поміняли колір:

Тримають форму, але при цьому соковиті всередині:

Кинула локшину.

Влила соєвий соус.

Перемішала і відразу ж вимкнула вогонь. Відрегулювала сіль.

Все, фунчоза з овочами в стилі Стир Фрай готова! Відразу ж викладаємо її на тарілки і кличемо сім’ю до столу.

Смачного!