Салат з м’ясом і локшиною на корейський або китайський мотив – універсальне блюдо, яке можна подавати до столу як в теплому або гарячому вигляді, в якості основної страви, так і в холодному – як ситної закуски. І в тому і в іншому вигляді воно напевно сподобається вашим гостям, а завдяки своїй універсальності, цілком може стати паличкою – виручалочкою в будні дні.
Теплий салат готується з смаженого м’яса з огірками і солодким перцем, заправляється соєвим соусом. Локшина береться рисова або фунчоза.
Салат з м’ясом і локшиною
як приготувати теплий салат з м’ясом в мультиварці рецепт з фото крок за кроком
Складові:
- нежирний шматочок свинини;
- солодкий перець – 1 шт .;
- великий огірок – 1 шт .;
- велика морква – 1 шт .;
- цибуля – 1 головка;
- крохмальна локшина – 1 в’язка;
- томатна паста 1-2 ч.л .;
- соєвий соус;
- часник 1-2 великих зубчики;
- рослинне масло для смаження.
Процес приготування:
Видалити зайвий жир з м’яса, порізати довгими шматочками (бажано поперек волокон).
Ретельно помити всі овочі. Моркву і цибулю очистити. Моркву порізати товстою соломкою. Взагалі всі овочі для цього салату різати досить крупно і приблизно однакового розміру.
Огірок порізати спочатку на пластинки середньої товщини, а потім нарізати їх поперек і трохи навскоси, таким чином, щоб вийшли широкі ромбики.
Так само крупно нарізати солодкий перець.
Цибулю порізати дольками.
Так само на цьому етапі можна приготувати локшину. Для цього в невеликій каструлі закип’ятити воду, влити трохи оцтової есенції (вода повинна бути досить кислою), всипати локшину і прибрати з вогню (саму локшину заздалегідь порізати на шматочки довжиною приблизно 3-4 см., Різати найкраще кухонними ножицями). Залишити в воді хвилин на 5-6, періодично помішувати і перевіряти на готовність, вона не повинна бути твердою всередині, але залишитися пружною. Злити воду. У глибокій сковороді (ідеально в воке) або сотейнику добре розігріти олію. Викласти м’ясо і швидко обсмажити (не обов’язково смажити до золотистого кольору), трохи поперчити і підсолити. В фото рецепті салат з м’ясом готувався в мультиварці.
Викласти до м’яса цибулю і моркву, перемішати і потомить під кришкою хвилини 3-4, цибуля тільки злегка повинен стати прозорим.
Далі додати огірок і перемішати.
Ще через пару хвилин додати солодкий перець.
Швидко обсмажити, кілька разів перемішуючи. Овочі повинні злегка хрустіти, не бути повністю готовими. Додати трохи томатної пасти для кольору і легкого смакового відтінку.
Викласти в сотейник локшину, додати соєвий соус, ще раз підсолити (якщо це необхідно), поперчити і ретельно перемішати, злегка протушкувати.
Можна додати дрібно порубаний часник.
Прибрати ємність з салатом з плити. Бажано все робити швидко, тому дуже важливо підготувати інгредієнти заздалегідь. Теплий салат з крохмальної локшиною в мультиварці готовий. Всім господаркам дуже рекомендую його приготувати. Завдяки соєвого соусу і крохмальної локшини, які родом з Азії, у цієї страви дуже яскравий, багатогранний смак.
Фото рецепт смачного теплого салату з м’ясом підготувала для сайту Анна Михайличенко.