Запечені перепелиці в духовці фаршировані яблуками з медом і гірчицею – відмінне новорічне блюдо, яке здивує ваших гостей і прикрасить стіл не тільки в Новий рік, а й в будь-яке свято. На вигляд перепілки дуже маленькі і, здається, що в них зовсім немає м’яса. Ви здивуєтеся, м’яса у перепілок досить, щоб їй наїстися. На смак м’ясо перепілки дуже ніжне і цікаве, воно зовсім не схоже на курку, до якої ми так звикли. М’ясо цих пташок дуже корисне і малокалорійне. Є багато різних способів приготування перепілок. Перепелиці рецепт яких сьогодні запропонований, ми будемо запікати в рукаві з яблуками.
Перепелиці: рецепт в духовці в рукаві
Щоб м’ясо перепілки було ніжним і смачним, ми попередньо замарінуем їх в медово-гірчичному маринаді. Цей маринад надає пікантний і насичений смак. Яблука додають кисло-солодку нотку. Головний секрет приготування цієї страви це запікання в спеціальному кулінарному пакеті або рукаві для запікання, тоді вони точно у вас вийдуть ніжними і смачними.
як приготувати перепілок запечених з яблуками, медом і гірчицею
Складові:
- перепілки – 4 штуки,
- яблуко – 2 штуки,
- мед – 2 столових ложки,
- лимонний сік – 1 столова ложка,
- оливкова олія – 1 столова ложка,
- гірчиця – 1 чайна ложка,
- кмин – 0, 5 чайної ложки,
- сіль – 1 чайна ложка,
- мускатний горіх – щіпка.
Процес приготування:
Обов’язково вибираємо свіжих перепілок та без запаху. Добре промиємо їх під проточною водою, зовні і всередині. Кінчики крилець і шию відрізаємо, щоб вони не пересушити і не підгоріли, так як використовуємо мед, і він має таку властивість сильно «рум’яні». Готуємо маринад. У миску кладемо мед, гірчицю, оливкову олію, сіль, лимонний сік, мускатний горіх, кмин. Перемішаємо всі інгредієнти до однорідності. Якщо маринад вийшов сильно густий, додайте столову ложку води.
Добре обмащуємо тушки перепілок маринадом всередині і зовні. Ставимо їх маринуватися в холодильник на 2 години, а краще на ніч.
Яблука беремо кисло солодких сортів. Добре промиємо їх, від шкірки очищати не потрібно. Наріжемо яблуко на маленькі шматочки, щоб фарширувати перепілок. Окремо можете нарізати яблука на великі часточки, їх ви додасте в пакет для запікання.
Фаршируємо перепелочек яблуками.
Фаршировані перепілки укладаються в пакет для запікання. Додаємо по боках великі часточки яблук. Поливаємо тушки залишками маринаду і скроплюємо їх оливковою олією. У пакет для запікання додамо 3 столові ложки води. Зав’язуємо кінці пакета спеціальною стрічкою, яка йде з рукавом. Ставимо запікатися в розігріту духовку на 1 годину 30 хвилин при температурі 180С. Щоб перепілки вкрилися золотистою скоринкою, акуратно розріжте пакет для запікання за 15 хвилин до кінця приготування.
Запечені перепелиці виймаються з духовки і викладаються на блюдо. Прикрашаються зеленню, лимоном, яблуками і подаються до столу.
Смачного!
Як приготувати перепілок в духовці розповіла Анна Дуда, рецепта і фото автора.