Запечена качка – одне з найсмачніших страв. За смаком і розміром цей птах дуже відрізняється від курки. Її недоліком і гідністю одночасно можна вважати високу жирність. Тому, найкраще, фарширувати качку не картоплю, а яблуками. Картопля, запечена в ній, виходить занадто маслянистої і мало кому подобається.
Якщо ви запрошуєте в гості подруг на дружні посиденьки або готуєте святковий стіл, то запечена качка стане коронною стравою. Возитися з нею потрібно набагато менше, ніж, наприклад, з піцою. Каченя виходить дуже ситної і смачної. Досить доповнити її легким салатом, гарніром і стіл накритий.
Качка з яблуками запечена в духовці
Якщо у вас заморожена качка, то, розраховуючи час приготування, обов’язково врахуйте, що на розмороження піде кілька годин. Зігріватися і відтавати птах повинна при кімнатній температурі, гарячий душ їй влаштовувати, бажаючи прискорити процес не потрібно. Якщо страва повинна бути готова до вечора, просто дістаньте качку з ранку з морозилки.
Перед тим, як приступити до фарширування тушку необхідно ретельно оглянути. Якщо є непомічені раніше пір’ячко, обов’язково витягніть їх і при необхідності обпалити птицю.
Не хвилюйтеся щодо складності приготуванні страви. Насправді рецепт можна описати одним реченням: нафаршіруйте качку яблуками і помістіть в розігріту духовку. Ось і все, простіше нікуди. Але тому, хто в перший раз запікає качечку варто розкласти все по поличках.
Один з головних питань – в чому запікати? Варіантів кілька: в утятніце, фользі або рукаві. Утятница є не у всіх, в пташці стільки жиру, що при запіканні у фользі він загрожує витекти, тому найзручніший варіант – використовувати рукав.
Пора переходити до практичної частини: приготування незрівнянно смачної запеченої качки з хрусткою скоринкою.
Складові:
- качка;
- сіль, спеції;
- кілька яблук;
- оливкова олія.
Процес приготування:
Сполосніть качку, витріть паперовим рушником. Налийте в піалу пару столових ложок оливкової олії, насипте спеції, додайте шепотку солі і розмішайте. Обітріть птицю сумішшю зі спеціями.
Візьміть тверді не перезрілі яблука, наріжте їх великими часточками. Нафаршіруйте качку часточками яблук. Якщо боїтеся, що яблука випадуть, то качку можна зашити або сколоти зубочистками. Але робити це зовсім не обов’язково.
Розправте рукав для запікання і помістіть в нього качку. Робіть це акуратно, щоб спаяні краю з боків не розірвали. Це зручно робити, тримаючи качку на долоні пальцями однієї руки, а другий натягуючи рукав, як панчоху. Качка повинна себе в ньому почувати вільно, щоб пар легко циркулював. Краї рукава зав’язувати не обов’язково. Якщо вирішите зав’язати їх, то за півгодини до закінчення приготування обережно розріжте зверху, щоб птах зарум’янилася, а не просто зварилася.
Поставте качку в прогріту духовку. На приготування піде від 1.5 до 2.5 годин, в залежності від розмірів тушки, віку качки і потужності духовки.
Готову качку розмістіть на красивому блюді і подавайте до столу.
- Поради
Гарним доповненням до запеченої качечки стане варену картоплю і салати. Кетчуп або соус вдало підкреслить смак страви. До качці варто подати багато зелені і овочів. Це дуже смачна страва, яке при правильному приготуванні стане головним на столі.
Як бачите, щоб приготувати відмінну запечену качку, не потрібно володіти видатними кулінарними здібностями. Досить знати технологію приготування, описану в рецепті і слідувати їй.
Можливо, вам сподобається рецепт запеченої качки з медом і часником:
Смачного!