Домашня піца з грибами і сиром, рецептом якої поділилася на постійний автор – Тетяна Ш. Тісто без яєць, пісне – готується на воді з борошном, але за смаковими якостями – найоптимальніший варіант для тонкої піци. В якості начинки – смажені гриби, овочі, і, безумовно, сир. Також в рецепті наводяться три варіанти тесту на ваш вибір: тонке без яєць (як у автора рецепта), тісто на кефірі, тонке на молоці і пишне дріжджове. Далі – від автора.
Мабуть, піцу люблять всі. Ось я не зустрічала ще людини, який був би до неї байдужим. У нашій родині, наприклад, ніхто не доторкнеться до іншої їжі, поки в будинку є піца!
Піца з грибами хороша всім – і тим, що готується зовсім нескладно, і тим, що нею можна пригостити заглянули до вас «на вогник» друзів. А ще її зручно брати в якості перекусу на роботу.
Я люблю соковиту піцу з великою кількістю начинки і тонкою основою. Тому тісто для піци я роблю тонким і бездріжджовий. Це набагато швидше і простіше, ніж готувати дріжджове тісто, чекати, поки воно підійде, і тільки потм випікати саму піцу. А так все в рази швидше і простіше – на тісто потрібно рівно 5 хвилин, потім стільки ж, щоб викласти начинку. І вже через 30-40 хвилинок випічка буде красуватися на столі.
Складові:
- борошно – 300 г;
- вода – ½ склянки;
- масло рослинне без запаху – ½ склянки;
- сіль – щіпка;
- кетчуп -80 г;
- майонез – 80 г;
- сир твердий – 150 г;
- перець болгарський – 1 шт .;
- помідори – 3 шт .;
- печериці смажені – 200 г;
- цибуля – ½ шт .;
- солоні огірочки – 2 кружечка.
Домашня піца з грибами – рецепт з фото
У миску висипала борошно. Можна брати одну лише пшеничну. Але так як я дуже люблю кукурудзяну, то додаю її практично скрізь, і цей рецепт не став винятком. Тому пшеничного у мене було приблизно 200 г, а кукурудзяної – 100 г.
Далі влила олію і теплу воду.
Посолити і руками замішати тісто.
Залишила його відпочити на 20 хвилин.
Потім розрівняла руками в формі.
Змастила майонезом і кетчупом.
Виклала нарізані кружальцями помідори в один шар.
Після – нарізаний кружками болгарський перець.
І виклала нарубані кубиками консервовані кабачки (як варіант, можна використовувати солоний огірочок).
Обсмажила на сковороді на рослинному маслі печериці. Якщо є можливість, то використовуйте лісові грибочки: білі, опеньки, лисички, грузді або інші по сезону, і в яких ви точно розбираєтеся. З лісовими грибами в тисячу разів смачніше!
Потім виклала смажені печериці та нарізаний пір’ям ріпчасту цибулю.
Знову сітка з майонезу і кетчупу.
Відправила запікатися в духовку на півгодини при температурі 180. Ось така вона виходить.
Потім виклала нарізаний сир. І знову поставила в духовку на 10 хвилин, щоб сирок розплавився.
Ось і готова смачна піца з грибами на тонкому тесті з великою кількістю соковитої начинки – готова!
Смачного!
Варіанти тесту для піци
- Тісто на кефірі без дріжджів:
200 мл. кефіру будь-якої жирності змішайте з 100 р розм’якшеного (розтопленого) вершкового масла або маргарину. Додайте 1/2 ч. Л. солі, 1/2 ч. л. соди і 1 ст. л. цукру. Змішайте інгредієнти. Далі додавайте невеликими порціями просіяне борошно (близько 2 склянок., 1 стакан – 250 мл). Поступово засинаючи борошно замішують густе, щільне, але еластичне тісто, яке в готовому вигляді не повинно прилипати до рук. Потім тонко розкачати (при випіканні воно помітно підніметься). Далі змащуйте улюбленим соусом, додайте начинку, сир і запікайте при 180С до готовності.
- Тісто на молоці тонке:
200 мл молока змішайте з 3 ст. л. рослинного масла. Додайте 0,5 ч. Л. солі + 1 ч. л. цукру з гіркою. Повільно засинайте борошно, якій знадобиться 1,5 – 2 склянки – скільки візьме тісто. Не робіть його занадто щільним – повинно вийти пластичним, що не липким, приємним на дотик за рахунок масла і жирності молока. Накрийте масу бавовняним рушником і дайте «відпочити» 15-20 хвилин. Після чого можна починати розгортати і запікати піцу.
- Дріжджове тісто
200 мл теплої води або молока розведіть з 2 ч. Л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 3 ст. л. рослинного масла. Ретельно перемішайте. Засипте 10 г дріжджів. Додайте маленькими порціями просіяне борошно – до 300 м Накрийте дріжджове тісто для піци рушником з натуральної тканини, поставте посуд в тепле місце (на батарею або ближче до плити), дайте дріжджам піднятися протягом 30 хвилин. Коли тісто підійде – можна починати розгортати. Така піца вийде пишною і повітряної.
- Тісто з медом
7 г сухих дріжджів змішати з 1 ст. л. меду. Налити теплу (строго не гарячу!) Воду – 1 стакан (250 мл)., Щоб суміш меду і дріжджів «розійшлася». Дати настоятися 5-7 хвилин в теплі. Потім додати в медово-дріжджову суміш 2 ст. л. рослинного масла, щіпку солі і борошно. Муки вистачить до 3-х склянок або скільки захоче «взяти». Медове тісто накрити чистим рушником, поставити в тепло і почекати 30 хвилин. Тісто підніметься, після чого його можна буде присипати борошном і тонко розкачати качалкою для подальшого запікання.
- Тісто на пиві
200 мл світлого пива хорошої якості змішати з 1/2 ч. Л. солі, 1 ст. л. цукру, 4 ст. л. рослинного масла. Порційно додати борошно (400 г). Замісити. Залишити відпочити на пів години в теплому місці. З плином часу з пивним тестом можна працювати: запікати або смажити на сковороді.
Приємного апетиту і смачною вам піци!