Піца з ковбасою



Приготувати піцу з ковбасою і сиром в домашніх умовах не складе труднощів. Найпростіше тісто для піци – дріжджове. І начинку можна вибрати таку, яка подобається. Час випічки дріжджовий піци – не більше 30-40 хвилин. Тобто вже через годину ви зможете порадувати себе і сім’ю смачною випічкою.

Піца з ковбасою та сиром з огірками

Піца з ковбасою

Крім ковбаси і сиру в начинку можна використовувати шинку, оливки, гриби, помідори, цибуля, кабачки. В даному рецепті дієтична заправка зі сметани і кетчупу. Крім цього допускається використання майонезу або іншого соусу домашнього приготування.

З даної кількості інгредієнтів виходить одна велика піца.

рецепт піци з дріжджовим тестом на молоці

Складові:

тісто:

  • борошно пшеничне 10-12 ст. ложок,
  • молоко – 1 стакан,
  • цукор – 2 ст. ложки,
  • сіль – 1/3 ч. ложки,
  • дріжджі сухі – 1 ч. ложка.

начинка:

  • ковбаса докторська – 200 грамів,
  • солоні або мариновані огірки (маленькі) 3-4 шт.,
  • сир твердий – 100 грамів,
  • сметана 10% 5-6 ст. ложок,
  • томатна паста – 3 ст. ложки,
  • кріп, петрушка 2-3 гілочки.

Процес приготування:

Молоко нагрійте в мікрохвильовій печі. Потрібна температура – близько 40-42 градусів. Засипте в миску з молоком сухі дріжджі, потім цукровий пісок. Перешкодьте віночком масу, накрийте миску рушником. Залиште на 10-15 хвилин, поки дріжджі не розпустить.

Як приготувати піцу з ковбасою

Після цього засипте сіль і борошно. Просіяне борошно засинайте поступово, замішуючи тісто.

Замісити тісто для піци

Коли вся мука буде засипана, вимісити тісто для піци. Воно має бути м’яким і еластичним.

Тісто для піци

Тісто розкладіть рівномірним шаром в змащений маслом деко. Полийте його сметаною з томатною пастою (або соусом), попередньо змішавши їх між собою.

Сметана томатна паста тісто

Ковбасу для начинки наріжте соломкою і викладіть по всій площі тесту.

Ковбаса соломкою для піци

Солоні огірки наріжте кільцями і теж покладіть зверху на ковбасу. Посипте піцу подрібненою зеленню.

Подрібнена зелень піца

І зверху добре засипте тертим твердим сиром. Чим більше буде сиру, тим смачніше. В кінці приготування можна полити піцу сметаною.

піца сметана

Тепер поставте деко в духовку і випікайте при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.

Піца в духовці

Наріжте домашню тонку піцу на порційні шматочки і подавайте до столу.

Піца з ковбасою та сиромДомашня піца з ковбасою

Як приготувати піцу з ковбасою і солоними огірками розповіла Хоновец Євгенія, рецепт і фото автора.