Раніше я завжди думала, що без дріжджів неможливо приготувати піцу. Та так, щоб вона була смачна, тісто ніжне і м’яке. У нас на сайті є вже бездріжджова піца, де тісто готується з сиром. Сьогодні вам розповім, як готується проста домашня піца на сметані.
Найбільше я люблю експериментувати на кухні. І ця піца на тесті без дріжджів тому підтвердження. Якось ми з мамою пекли самсу на сметанному тесті. Робили відразу кілька порцій тіста. Фарш закінчився, а колобок тесту залишився. Прибрала його в холодильник, а на наступний день у нас була на столі це смачна піца з ковбасою, сиром і маринованими грибами!
Піца без дріжджів з тестом на сметані
Основу тесту складе домашня сметана і вершкове масло (можна використовувати маргарин). Начинка може бути абсолютно будь-який, хоч рибна, хоч м’ясна. Головне, не робити дуже товстий шар начинки. Потрібно взяти до уваги той факт, що бездріжджове тісто не буде так збільшуватися в об’ємі, як дріжджове.
Із зазначених пропорцій в рецепті сметанного тіста у вас вийде 2-3 піци. Якщо ви маєте намір приготувати один пиріг-піцу, міняйте пропорції.
Для піци на тесті без дріжджів мені знадобилися
Складові:
- Борошно пшеничне – 550 грам,
- Сметана будь-якої жирності – 1 стакан,
- 1 сире яйце,
- Сода ½ чайної ложки,
- Оцтова есенція – 0,5 чайної ложки,
- Сіль ½ чайної ложки,
- Вершкове масло або маргарин – 6 столових ложок,
Начинка для піци:
- 200 грам ковбаси напівкопченої,
- 100 грам сосисок з сиром,
- 3 середніх помідора,
- 3-4 столових ложки майонезу,
- Сир твердих сортів – 200 г.
Процес приготування:
Розтопити масло або маргарин, дати трохи охолонути. Вбити яйце. Додати сметану. Всю масу перемішати ложкою до однорідності. В столову ложку насипати соду. Туди ж влити оцтову есенцію і чекати, поки сода не погасив. Борошно просіяти. Додати до рідких інгредієнтів. Заважаємо спочатку ложкою, а потім руками. Тісто на сметані виходить досить пластичне, м’яке. Даємо сметанному тесту трохи відпочити в холодильнику, а тим часом займемося начинкою.
Ковбасу і сосиски в піцу нарізаємо довільно. Гриби для піци підходять будь-які, але вони повинні бути вже готові і не вимагати подальшого приготування або варіння. Мої мариновані підберезники вже готові до вживання, залишилося тільки злити зайву рідину нарізати шматочками. Помідори ріжемо тонкими кружечками. Краще підбирати плоди однакового розміру. Сир тремо на крупній тертці або нарізаємо тонкими скибочками.
Розкачати тісто по діаметру форми.
Змащуємо тісто майонезом, викладаємо ковбасу, заповнюючи всю поверхню. Потім шар томатів.
Зверху посипаємо все тертим сиром. На цьому етапі діти мене відволікають і я забуваю укласти гриби і відправляю піцу в прогріту до 190 градусів духовку.
Вчасно опомінаюсь і на підлозі готову піцу викладаю гриби і ще раз посипаю сиром. Час випічки становить не менше 35 хвилин.
Зазвичай до цього часу сир завжди присмажується, в моєму випадку він вийшов таким, як на справжньої італійської піци. Ніжний і розплавлений.
Наша піца на тесті без дріжджів з ковбасою і грибами готова. Можна подати келих червоного вина і насолоджуватися домашньою випічкою!
Приємного апетиту і хороших рецептів вам бажає Анюта.