Різотто з овочами і брокколі

Справжній італійський різотто має ніжну, кремову текстуру і апетитний, насичений аромат, що вже говорити про смак! Щоб домогтися кремовою структури готуйте різотто з рису крохмального сорти: Бальді, рому, падано, арборіо (або дивіться на упаковку крупи, де повинна бути позначка, що рис підходить для приготування різотто). Також для ніжного смаку в готову страву можна додати 1-2 ст. л. вершкового масла (або рослинного маргарину) і тертий сир пармезан.

rizotto-2

Різотто з овочами буде приготовлено з квасолею, брокколі, помідорами, шпинатом, часником і спеціями. Таке насичене блюдо цілком підійде для ситного обіду – як основне блюдо.

Складові:

  • 500 мл. овочевого бульйону або води
  • 250 гр. рису
  • 200 гр. темної квасолі, замоченою на ніч у воді
  • 1 пучок шпинату
  • 1/2 качана брокколі
  • 3 великих помідора
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 2 гілочки чебрецю
  • 1/4 ч. Л. імбиру натертого на дрібній тертці
  • рослинна олія
  • пармезан за бажанням
  • сіль

Різотто з овочами, квасолею і шпинатом

  1. Броколі розділити на суцвіття. Відварити разом з помідорами протягом 5 хв. З варених помідорів зняти шкірку.
  2. Обсмажити на рослинному маслі дрібно нарізаний часник і імбир протягом 2-3 хв. Потім додати листя шпинату і сіль. Якщо у вас молодий шпинат, нарізати його не потрібно. Більш щільну зелень наріжте ножицями або ножем на 2-3 частини. Додайте до часнику і тушкуйте 3-4 хв. під закритою кришкою.
  3. В окремій каструлі зваріть рис. Рис промийте під проточною водою, додайте чебрець, залийте половиною порції бульйону або води і поставте на слабкий вогонь. Коли бульйон вбереться – знову додайте порцію. Робіть так до повної готовності рису. Якщо готуєте на воді, то вливайте її відразу. За 2-3 хв. до готовності посоліть рис.
  4. Відваріть квасоля.
  5. З’єднайте рис зі шпинатом, брокколі, вареними помідорами, нарізаним дуже дрібно (можна пюрировать блендером), додайте варену квасолю.

Різотто з овочами

Акуратно перемішайте всі інгредієнти. За бажанням можна додати вершкове масло і пармезан.

Смачного!