Справжній італійський різотто має ніжну, кремову текстуру і апетитний, насичений аромат, що вже говорити про смак! Щоб домогтися кремовою структури готуйте різотто з рису крохмального сорти: Бальді, рому, падано, арборіо (або дивіться на упаковку крупи, де повинна бути позначка, що рис підходить для приготування різотто). Також для ніжного смаку в готову страву можна додати 1-2 ст. л. вершкового масла (або рослинного маргарину) і тертий сир пармезан.
Різотто з овочами буде приготовлено з квасолею, брокколі, помідорами, шпинатом, часником і спеціями. Таке насичене блюдо цілком підійде для ситного обіду – як основне блюдо.
Складові:
- 500 мл. овочевого бульйону або води
- 250 гр. рису
- 200 гр. темної квасолі, замоченою на ніч у воді
- 1 пучок шпинату
- 1/2 качана брокколі
- 3 великих помідора
- 4-5 зубчиків часнику
- 2 гілочки чебрецю
- 1/4 ч. Л. імбиру натертого на дрібній тертці
- рослинна олія
- пармезан за бажанням
- сіль
Різотто з овочами, квасолею і шпинатом
- Броколі розділити на суцвіття. Відварити разом з помідорами протягом 5 хв. З варених помідорів зняти шкірку.
- Обсмажити на рослинному маслі дрібно нарізаний часник і імбир протягом 2-3 хв. Потім додати листя шпинату і сіль. Якщо у вас молодий шпинат, нарізати його не потрібно. Більш щільну зелень наріжте ножицями або ножем на 2-3 частини. Додайте до часнику і тушкуйте 3-4 хв. під закритою кришкою.
- В окремій каструлі зваріть рис. Рис промийте під проточною водою, додайте чебрець, залийте половиною порції бульйону або води і поставте на слабкий вогонь. Коли бульйон вбереться – знову додайте порцію. Робіть так до повної готовності рису. Якщо готуєте на воді, то вливайте її відразу. За 2-3 хв. до готовності посоліть рис.
- Відваріть квасоля.
- З’єднайте рис зі шпинатом, брокколі, вареними помідорами, нарізаним дуже дрібно (можна пюрировать блендером), додайте варену квасолю.
Акуратно перемішайте всі інгредієнти. За бажанням можна додати вершкове масло і пармезан.
Смачного!