Домашня несолодка випічка легко готується на основі дріжджів. Хліб і піца – це швидкий і легкий варіант порадувати свою сім’ю смачним хлібом. Причому вам навіть не знадобиться для цього молоко, тісто для хліба і піци буде готуватися на воді. Дріжджовий хліб на воді вийде пишним, а піца – тонкої і хрусткою.
Покроковий фото рецепт передбачає готувати піцу з кабачком і замороженими овочами без сиру, дуже затребуване буде в пост і у вегетаріанців.
А взагалі, начинка для цієї основи може бути будь-хто. Смачна піца вийде з фаршем, ковбасою, шинкою, беконом і цибулею, сиром, помідорами, грибами. Навіть маринований огірок і каперси тут будуть доречні.
Ласунам припаде до смаку солодка піца, а любителям морепродуктів можна запропонувати піцу з рибою і морепродуктами.
Хліб і піца
З запропонованої норми інгредієнтів замішується тісто на дріжджах, велика частина йде на хліб, решта – на корж для піци.
Можна випікати піцу і хліб в духовці навіть одночасно.
хліб і піца в духовці фото рецепт
Підготувати кабачки потрібно заздалегідь. Наріжте їх тонко кільцями, змастіть маслом з сіллю і подрібненим часником. Поставте в духовку і готуйте 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Складові:
Тісто для піци:
- борошно пшеничне 3,5-4 склянки,
- вода – 1 стакан (280 мл),
- сіль – щіпка,
- цукор – 3 ст. ложки,
- дріжджі – 1,5 ч. ложки,
- рослинне масло 4-5 ст. ложок,
- паприка мелена – 2 ч. ложки,
Начинка для піци:
- сметана – 2 ст. ложки,
- томатна паста – 2 ст. ложки,
- кабачки запечені 15-20 кілець,
- суміш овочів (кукурудза, горошок, стручкова квасоля, солодкий перець) – 100 грамів,
- кріп 2-3 гілочки.
Для хліб додайте:
- рослинне масло – 1 ст. ложка,
- орегано або естрагон – 1 ч. ложка.
Процес приготування:
Воду підігрійте до 42 градусів, засипте дріжджі і цукор. Перешкодьте віночком, накрийте рушником. Для того щоб дріжджі розпустилися, вистачить і 15 хвилин. Але якщо поставити миску в тепле місце, то процес піде швидше.
Засинайте поступово половину борошна і всю сіль. Можна по 2 ст. ложки засипати і відразу розмішувати спочатку віночком, потім виделкою, а після – вже вимісити руками.
Не забудьте разом з борошном додати і мелену паприку.
Перешкодьте і залиште ще на 15 хвилин.
І залишиться залити рослинне масло. Потім засипте борошно, що залишилося, щоб вийшло м’яке і еластичне тісто.
Тісто розділіть на 2 частини. Один шматочок буде невеликим, приблизно як 1/5 від загальної кількості. Він піде на піцу. А другий шматок буде необхідний для приготування хліба. Форму для піци змастіть маслом, розкачайте тонко тісто, обріжте зайве, якщо потрібно. Основу для піци укладіть у форму, і змастіть його сметаною і томатним соусом. Любителям майонезу буде запропоновано використовувати як соус цей продукт. Вибір за вами, як то кажуть.
Викладіть на тісто запечені кабачки.
Додайте суміш овочів.
Випікайте піцу 25-30 хвилин при температурі 170-180 градусів, поки тісто не підрум’яниться. Важливо стежити, так як тісто тонке.
Для хліба тісто підійшло тісто розділіть на три однакові частини. Сформуйте з кожного шматочка джгут.
А потім з цих джгутів зробіть «косичку».
Зверху пензликом хліб помажте маслом і посипте естрагоном або орегано. Випікайте при температурі 170 градусів близько 50-60 хвилин.
Коли верх хліба добре підрум’яниться, можна дістати його з духовки, дати йому трохи охолонути і подати до столу.
Автор рецепта і фото: Хоновец Євгена