Смачний пісочний пиріг з ягодами і сметаною заливкою – ідеальний десерт до чаю. Його можна приготувати заздалегідь і залишити в холодильнику на добу. Відкритий ягідний пиріг поєднує в собі ніжне розсипчасте тісто, приємну кислинку ягід і ніжну, що тане в роті заливку.
Пиріг з ягодами і сметаною заливкою
як приготувати пісочний пиріг з ягодами рецепт з фото
Ягоди в начинці можуть бути або свіжі, або заморожені. Для заливний начинки підійде смородина, ожина, полуниця, малина, вишня, агрус, чорниця або зовсім асорті.
Складові:
- яйця – 2 шт .;
- цукровий пісок – 100 г;
- вершкове масло – 100 г;
- розпушувач – 1 ч. л .;
- борошно – 200 г;
- ягоди – 1 ст.
Інгредієнти для заливки:
- яйця – 1 шт .;
- сметана – 200 мл;
- цукровий пісок – 3 ст. л .;
- крохмаль – 1 ст. л .;
- борошно – 3 ст. л .;
- ванільний цукор – 1 пакетик.
Процес приготування:
Приготування пирога з ягодами і сметаною заливкою потрібно почати з замішування пісочного тіста для коржа. У миску необхідно розбити яйця і додати до них цукровий пісок. Кількість цукру можна трохи змінити за смаком, додати або, навпаки, прибрати 1-2 ст. л.
Міксером на середній швидкості яйця і цукор потрібно збивати 5 хвилин до утворення бульбашок.
Вершкове масло слід попередньо розтопити. Воно повинно бути кімнатної температури. Масло потрібно влити в яєчну суміш і знову все збити до однорідності.
Потім необхідно змішати борошно з розпушувачем. Після цього суміш просіяти і всипати в тісто в 2-3 прийоми.
Коли маса почне збиратися в грудку, замішувати можна руками. Тісто має вийти дуже м’яким і ніжним. Не варто в нього додавати багато борошна, щоб корж пирога був легким і розсипчастим. Готове тісто необхідно загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на час приготування заливки.
Для сметанною заливки слід з’єднати яйце і цукровий пісок.
Їх потрібно збити до утворення легкої піни. Потім необхідно додати сметану. Її жирність не має значення, але чим вона буде менше, тим менш калорійним вийде десерт. Сметану необхідно змішати з яєчною масою.
Потім слід змішати ванільний цукор, крохмаль і борошно і додати їх у заливку.
Повинна вийти однорідна, без грудочок маса, схожа на млинцеве тісто.
На дно круглої форми для запікання потрібно покласти пекарські папір. Потім слід викласти на неї тепле тісто і розподілити його по дну і бортах руками.
При діаметрі форми 20-22 см висота бортиків повинна бути 2 см. Краї слід підрівняти. Товщина коржа повинна бути однаковою по всьому дну.
Зверху необхідно розкласти свіжі або заморожені ягоди.
Залити їх сметаною масою. Форму з пирогом необхідно злегка потрясти, щоб заливка рівномірно розподілилася по всьому об’єму, не залишаючи пустот.
Випікати ягідний пиріг слід в розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин. Готовність можна перевірити, доторкнувшись дерев’яною паличкою до заливання. На ній не повинно залишитися слідів, заливка повинна добре схопитися.
Після духовки пиріг з ягодами повинен повністю охолонути. Потім його можна обережно витягти з форми і поставити в холодильник на 2 години. При подачі можна прикрасити свіжими ягодами, листям м’яти, шоколадною крихтою або посипати цукровою пудрою.
Як приготувати швидкий відкритий ягідний пиріг розповіла Гаяне, рецепт і фото автора.