Пиріг з ягодами

Смачний пісочний пиріг з ягодами і сметаною заливкою – ідеальний десерт до чаю. Його можна приготувати заздалегідь і залишити в холодильнику на добу. Відкритий ягідний пиріг поєднує в собі ніжне розсипчасте тісто, приємну кислинку ягід і ніжну, що тане в роті заливку.

Пиріг з ягодами і сметаною заливкою

Пиріг з ягодами

як приготувати пісочний пиріг з ягодами рецепт з фото

Ягоди в начинці можуть бути або свіжі, або заморожені. Для заливний начинки підійде смородина, ожина, полуниця, малина, вишня, агрус, чорниця або зовсім асорті.

Складові:

Інгредієнти для пирога з ягодами

  • яйця – 2 шт .;
  • цукровий пісок – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • розпушувач – 1 ч. л .;
  • борошно – 200 г;
  • ягоди – 1 ст.

Інгредієнти для заливки:

  • яйця – 1 шт .;
  • сметана – 200 мл;
  • цукровий пісок – 3 ст. л .;
  • крохмаль – 1 ст. л .;
  • борошно – 3 ст. л .;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Процес приготування:

Приготування пирога з ягодами і сметаною заливкою потрібно почати з замішування пісочного тіста для коржа. У миску необхідно розбити яйця і додати до них цукровий пісок. Кількість цукру можна трохи змінити за смаком, додати або, навпаки, прибрати 1-2 ст. л.

Пиріг з ягодами і сметаною заливкою

Міксером на середній швидкості яйця і цукор потрібно збивати 5 хвилин до утворення бульбашок.

Збити яйця з цукром

Вершкове масло слід попередньо розтопити. Воно повинно бути кімнатної температури. Масло потрібно влити в яєчну суміш і знову все збити до однорідності.

Топлене масло для тесту

Потім необхідно змішати борошно з розпушувачем. Після цього суміш просіяти і всипати в тісто в 2-3 прийоми.

Борошно розпушувач в тісто

Коли маса почне збиратися в грудку, замішувати можна руками. Тісто має вийти дуже м’яким і ніжним. Не варто в нього додавати багато борошна, щоб корж пирога був легким і розсипчастим. Готове тісто необхідно загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на час приготування заливки.

Тісто в харчовій плівці

Для сметанною заливки слід з’єднати яйце і цукровий пісок.

Сметанно ягідний пиріг

Їх потрібно збити до утворення легкої піни. Потім необхідно додати сметану. Її жирність не має значення, але чим вона буде менше, тим менш калорійним вийде десерт. Сметану необхідно змішати з яєчною масою.

Сметана яєчна маса

Потім слід змішати ванільний цукор, крохмаль і борошно і додати їх у заливку.

Борошно ванільний цукор крохмаль

Повинна вийти однорідна, без грудочок маса, схожа на млинцеве тісто.

Тісто для пирога

На дно круглої форми для запікання потрібно покласти пекарські папір. Потім слід викласти на неї тепле тісто і розподілити його по дну і бортах руками.

тісто пергамент

При діаметрі форми 20-22 см висота бортиків повинна бути 2 см. Краї слід підрівняти. Товщина коржа повинна бути однаковою по всьому дну.

Пиріг у формі

Зверху необхідно розкласти свіжі або заморожені ягоди.

ягоди пиріг

Залити їх сметаною масою. Форму з пирогом необхідно злегка потрясти, щоб заливка рівномірно розподілилася по всьому об’єму, не залишаючи пустот.

Форма з пирогом

Випікати ягідний пиріг слід в розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин. Готовність можна перевірити, доторкнувшись дерев’яною паличкою до заливання. На ній не повинно залишитися слідів, заливка повинна добре схопитися.

Пиріг з ягодами рецепт

Після духовки пиріг з ягодами повинен повністю охолонути. Потім його можна обережно витягти з форми і поставити в холодильник на 2 години. При подачі можна прикрасити свіжими ягодами, листям м’яти, шоколадною крихтою або посипати цукровою пудрою.

пиріг ягідний

Як приготувати швидкий відкритий ягідний пиріг розповіла Гаяне, рецепт і фото автора.