Смажені пиріжки з картоплею



Смажені пиріжки з картоплею люблять і дорослі, і деткі.Самимі смачними пиріжки здаються в дитинстві, коли готує їх бабуся або мама. Напевно, вам попадався короткий пост в стилі демотиватор: «Прокинулася вранці в піднесеному настрої, лежу, чекаю, поки мама покличе снідати, а потім згадала, що мама вже я.

Завжди настає період, коли не тільки сніданків, а ще і вечерь, супів, борщів і пиріжків вже чекають саме від вас і потрібно терміново вчитися їх готувати. Безпрограшний варіант – «класика», тобто пиріжки на сковорідці з картоплею. Хтось затупотить ногами, що, мовляв, для фігури шкідливо. Але в помірній кількості іноді навіть шкідливе корисно, і як позбавляти сім’ю цієї смачної випічки? Відповідь проста – ніяк, потрібно готувати.

Смажені пиріжки з картоплею

Пиріжки з картоплею

Навіть якщо ви тільки вчитеся кулінарного мистецтва, не хвилюйтеся, підсмажити пиріжки на сковороді зовсім нескладно. Рецепт простий і детальний, в результаті у вас вийдуть дуже смачні ситні пиріжки. У процесі приготування в духовці завжди є побоювання: раптом щось погано підніметься, чи не пропечеться і т.д .. При приготуванні на сковорідці ці страхи розвіюються, бо кожну хвилину можна контролювати пиріжки і спостерігати за тим, як вони присмажуються.

Загалом, якщо хочете поласувати смачними пиріжками, як в дитинстві і ще пригостити ними всю родину, терміново приступайте до приготування випічки!

Вам пропонується покроковий фото рецепт приготування пиріжків з картоплею з дріжджового тіста на сковороді. У дієтичному варіанті цю випічку можна приготувати в духовці.

Складові:

  • Дріжджі сухі – 11 грамів,
  • Цукровий пісок – 50 грам,
  • Сіль дрібна – 15 грам,
  • Борошно пшеничне – приблизно 800 грам,
  • Вода тепла – 500 мл,
  • Масло в тісто – 50 грам,
  • Картопелька 800-1000 грам,
  • Лучок 1 шт.,
  • Масло для обсмажування і мастила столу.

Процес приготування:

Пиріжки з картоплею на дріжджахУ трохи теплій воді розчинити цукор, сіль і дріжджі.

Тісто для пиріжків з картоплеюВсипати борошно і замісити тісто, додавши в кінці масло. Відставити для підйому.

Картопля зі смаженою цибулею в пиріжкиПоки дріжджове тісто підходить, зварити картоплю і потовкти. Потім додати обсмажений цибулю, посолити.

Пиріжки з картоплею рецепт з фотоРобочу поверхню столу, на якому будуть робитися пиріжки і руки змастити олією. З тіста сформувати кульки.

Пиріжки з начинкою з картопліЗаготовки розплющити руками. На кожен гурток викласти картопляну начинку. Картопля з цибулею повинна як слід охолонути, інакше пиріжки розповзуться.

Пиріжки з картоплею дріжджовіЗаліпити як вареники і укласти швом вниз.

Пиріжки з картоплею як приготуватиНалити в сковороду масло без запаху і розігріти. Далі взяти пиріжок перевернути швом вгору і трохи розім’яти. Перекласти на сковорідку і смажити до рум’яної скоринки.

Смажені пиріжки з картоплеюПотім перевернути і підсмажити другу сторону. Подавати в гарячому вигляді з солодким чаєм або компотом.

Смачного!

Як приготувати смачні смажені пиріжки з картоплею розповіла Несміян Юлія.

Можливо, вам буде цікавий рецепт швидких пиріжків з капустою і рисом з готового листкового тіста в духовці:

Пиріжки з капустою Як приготувати пиріжки з капустою і рисом – >>