Смажені пиріжки з картоплею люблять і дорослі, і деткі.Самимі смачними пиріжки здаються в дитинстві, коли готує їх бабуся або мама. Напевно, вам попадався короткий пост в стилі демотиватор: «Прокинулася вранці в піднесеному настрої, лежу, чекаю, поки мама покличе снідати, а потім згадала, що мама вже я.
Завжди настає період, коли не тільки сніданків, а ще і вечерь, супів, борщів і пиріжків вже чекають саме від вас і потрібно терміново вчитися їх готувати. Безпрограшний варіант – «класика», тобто пиріжки на сковорідці з картоплею. Хтось затупотить ногами, що, мовляв, для фігури шкідливо. Але в помірній кількості іноді навіть шкідливе корисно, і як позбавляти сім’ю цієї смачної випічки? Відповідь проста – ніяк, потрібно готувати.
Смажені пиріжки з картоплею
Навіть якщо ви тільки вчитеся кулінарного мистецтва, не хвилюйтеся, підсмажити пиріжки на сковороді зовсім нескладно. Рецепт простий і детальний, в результаті у вас вийдуть дуже смачні ситні пиріжки. У процесі приготування в духовці завжди є побоювання: раптом щось погано підніметься, чи не пропечеться і т.д .. При приготуванні на сковорідці ці страхи розвіюються, бо кожну хвилину можна контролювати пиріжки і спостерігати за тим, як вони присмажуються.
Загалом, якщо хочете поласувати смачними пиріжками, як в дитинстві і ще пригостити ними всю родину, терміново приступайте до приготування випічки!
Вам пропонується покроковий фото рецепт приготування пиріжків з картоплею з дріжджового тіста на сковороді. У дієтичному варіанті цю випічку можна приготувати в духовці.
Складові:
- Дріжджі сухі – 11 грамів,
- Цукровий пісок – 50 грам,
- Сіль дрібна – 15 грам,
- Борошно пшеничне – приблизно 800 грам,
- Вода тепла – 500 мл,
- Масло в тісто – 50 грам,
- Картопелька 800-1000 грам,
- Лучок 1 шт.,
- Масло для обсмажування і мастила столу.
Процес приготування:
У трохи теплій воді розчинити цукор, сіль і дріжджі.
Всипати борошно і замісити тісто, додавши в кінці масло. Відставити для підйому.
Поки дріжджове тісто підходить, зварити картоплю і потовкти. Потім додати обсмажений цибулю, посолити.
Робочу поверхню столу, на якому будуть робитися пиріжки і руки змастити олією. З тіста сформувати кульки.
Заготовки розплющити руками. На кожен гурток викласти картопляну начинку. Картопля з цибулею повинна як слід охолонути, інакше пиріжки розповзуться.
Заліпити як вареники і укласти швом вниз.
Налити в сковороду масло без запаху і розігріти. Далі взяти пиріжок перевернути швом вгору і трохи розім’яти. Перекласти на сковорідку і смажити до рум’яної скоринки.
Потім перевернути і підсмажити другу сторону. Подавати в гарячому вигляді з солодким чаєм або компотом.
Смачного!
Як приготувати смачні смажені пиріжки з картоплею розповіла Несміян Юлія.
Можливо, вам буде цікавий рецепт швидких пиріжків з капустою і рисом з готового листкового тіста в духовці:
Як приготувати пиріжки з капустою і рисом – >>