Пиріжки на сироватці дріжджові



Сироватка в тесті нічим не гірше, ніж молоко (а для оладок, наприклад, або пишних вареників навіть краще). Оскільки це дешевий побічний продукт приготування сиру, то її дуже вигідно використовувати для випічки і я печу на ній все той же, що і на молоці. Сьогодні вам будуть запропоновані пиріжки на сироватці в духовці з начинкою з капусти. Тісто дріжджове, приготовлено на сухих дріжджах. Начинка може бути будь-який, як солодкої, так і несолодкої.

А в цій статті ми розповідали як зробити швидкі пиріжки з капустою —- >>

Пиріжки на сироватці з капустою

Пиріжки на сироватці

Якщо тісто замішується руками, потрібно вимішувати його до тих пір, поки воно не перестане липнути, але оптимально використовувати хлібопічку або тістоміс – там спеціально підібрані режими і дріжджове тісто виходить з потрібними властивостями.

фото рецепт дріжджових пиріжків з капустою в духовці

Складові:

Для тесту:

  • 200 мл сироватки,
  • 70 мл води,
  • 1 ч. Л. солі,
  • 2 ч. Л. соняшникової олії,
  • 1 ст. л. цукру,
  • 1 ч. Л. дріжджів (сухих),
  • 3 повних склянки з гіркою борошна (по 250 мл) – це 450 р

Начинка будь-яка, в нашому випадку – тушкована капуста.

Процес приготування:

Я для замісу тіста використовую хлібопічку на режимі «свіже тісто», але починаю працювати з ним не відразу після закінчення режиму (у мене це 1.5 години), а чекаю, поки тісто не підніметься до країв чаші.

Тісто на сироватці

Потім потрібно стіл добре посипати борошном і акуратно викласти на нього тісто на сироватці.

Тісто для пиріжків

Підбираючи краю до центру, трохи підмішуємо тісто для пиріжків, щоб його можна було розкатати. Розкачуємо товстим шаром і вирізаємо круглі заготовки широким склянкою.

Розкачати тісто для пиріжків

Викладаємо на центр кожної заготовки тушковану капусту, отжатую від рідини, і защипуємо краю. Пиріжки викладаємо на деко «швом» вниз (я деко не змащувати маслом, а посипаю борошном і манною крупою).

Щоб пиріжки подрумянились, їх можна змастити збитим з цукром жовтком, але швидше, простіше і дешевше використовувати для тієї ж мети солодку воду. Тільки змащувати заготовки водою потрібно дуже акуратно, щоб вона не потрапляла на деко.

Підготовлені пиріжки з капустою залишаємо расстояться на 15-20 хвилин.

Як приготувати пиріжки

Випікаємо пиріжки на сироватці при температурі 150-180 С на середньому рівні духовки.

Пиріжки на сироватці в духовці

Готові пиріжки потрібно відокремити один від одного і остудити на решітці.

Пиріжки в духовці

Смачного!

Пиріжки з капустою

Автор рецепта і фото: Наталія