Серед наших з чоловіком родичів багато татар, але так вийшло, що вперше незвичайні і смачні пиріжки з картоплею, які називаються теке, я спробувала в їдальні на роботі. Там кухарем працює одна мила жінка – татарочка, вона якось раз і запропонувала мені це національне блюдо. Теке зовсім не схожі на звичні для всіх пиріжки, картопля в них не стовчені в пюре, а нарізана дрібними кубиками. І подаються такі пиріжки незвично: розрізають на дві частини, щоб на обох половинках була начинка, і рясно змащуються вершковим маслом. Це дуже смачне і ситне блюдо, я відразу ж дізналася рецепт приготування теке і тепер печу ці татарські пиріжки з картоплею в духовці будинку для сім’ї та гостей.
Татарські пиріжки з картоплею рецепт з фото крок за кроком
Тісто для пиріжків готується без дріжджів і яєць, з додаванням вершкового масла. А начинка готується із сирої картоплі. Ось такий цікавий рецепт національної татарської кухні!
як приготувати татарські пиріжки Теке в духовці
Складові:
тісто:
- 250 г пшеничного борошна,
- 0,5 склянки води,
- 75 мл розтопленого вершкового масла,
- 0,5 ч. Ложки солі.
начинка:
- 5-6 шт. картоплі,
- 2 шт. ріпчастої цибулі,
- сіль,
- перець.
додатково:
- вершкове масло.
Процес приготування:
Для приготування тіста вершкове масло розтоплюємо, додаємо воду і сіль.
У 2-3 прийоми додаємо борошно і замішуємо тісто.
Готове тісто виходить середньої щільності, залишаємо його в спокої, а самі займемося начинкою.
Ретельно вимитий картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо досить дрібним кубиком.
Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння і також нарізаємо дрібними кубиками.
Змішуємо картоплю і цибулю, солимо і перчимо до смаку. Задовго до ліплення пиріжків робити начинку не рекомендується, так як вона швидко стає вологою і починає текти.
«Відпочиле» бездріжджове тісто для пиріжків розгортаємо на пріпиленний борошном дошці не дуже тонко.
Вирізаємо з тіста гуртки, кожен діаметром 15 сантиметрів.
На корж викладаємо 2-3 столові ложки начинки.
З кожного гуртка з начинкою ліпимо пиріжок звичним способом.
Викладаємо картопляні пиріжки на деко, змащене маслом або застелений пергаментом. Випікаємо теке в розігрітій до 220 духовці, час приготування залежить від можливостей техніки. Орієнтуємося на рум’яної скоринки, у мене зазвичай йде 45 хвилин.
Готові пиріжки перекладаємо в миску і накриваємо кришкою, залишаємо на 15 хвилин. За цей час тісто стане м’якше, розрізати пиріжки буде зручніше. Потім розрізаємо кожен пиріжок на дві частини і змащуємо вершковим маслом. Ще буде дуже смачно, якщо додати ложечку сільської сметани. Подаємо теке теплими, смачного!
Автор рецепта і фото: Регіна.