Пісний плов



Судячи з назви, пісний плов буде готуватися з овочами і без м’яса. Для цього достатньо правильно використовувати різноманітні овочі, а також набір улюблених спецій. Можливо, смак плову з овочами нагадає класичний плов лише віддалено, зате користь його буде значно вище.

Пісний плов овочевий

пісний плов

Класичне поєднання цибулі та моркви доповнить зелений горошок і спаржева (стручкова) квасоля. Крім цього в рецепт пісного плову можна включити гриби або соєве м’ясо.

Поради:

1 – заморожені овочі по можливості краще замінити свіжими;

2 – вибір спецій для приготування плову справа суто індивідуальна – можна використовувати різні спеції (шафран, паприка, куркума та інше) окремо, а можна взяти вже готову їх суміш;

3 – рисову крупу перед закладанням в плов слід ретельно перебрати від сміття, багаторазово промити в холодній воді і злегка обсушити.

рецепт пісного плову

Складові:

Пісний плов інгредієнти

  • довгозернистий рис – 1 стакан (230 грам),
  • заморожений зелений горошок – 70 грам,
  • заморожена спаржева квасоля – 70 грам,
  • морква – 1/2 шт.,
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.,
  • темні родзинки без кісточок – 20 грам,
  • кипляча вода або овочевий бульйон – 2 склянки (500 мл),
  • рослинне масло – 2-3 столові ложки,
  • сіль та інші спеції – на смак.

Процес приготування:

Моркву і цибулю очистити і довільним чином подрібнити. У глибокому сотейнику розжарити рослинне масло і злегка обсмажити на ньому подрібнені овочі – досить буде 2-3 хвилин.

Морква цибулю в рослинній олії

Зелений горошок і спаржеву квасолю, не розморожуючи, закласти до моркви і цибулі, після чого продовжити обсмажувати овочі на середньому вогні ще приблизно 3-4 хвилини.

Зелений горошок квасоля для плову

Закласти в сотейник рисову крупу, а також ошпарений окропом ізюм, і прогріти все разом, акуратно помішуючи пластиковою або дерев’яною лопаткою.

Рис родзинки в пісний плов

Залити рис з овочами окропом, за смаком додати до них сіль і спеції, а потім накрити сотейник кришкою і, не перемішуючи, залишити готуватися плов на слабкому вогні до повного википання рідини.

Рис овочі для плову

Подавати пісний овочевий плов гарячим зі свіжою зеленню або овочевим салатом.

Плов пісний з овочами

Плов в Пост: рецепт і фото від Світлани Сороки