Судячи з назви, пісний плов буде готуватися з овочами і без м’яса. Для цього достатньо правильно використовувати різноманітні овочі, а також набір улюблених спецій. Можливо, смак плову з овочами нагадає класичний плов лише віддалено, зате користь його буде значно вище.
Пісний плов овочевий
Класичне поєднання цибулі та моркви доповнить зелений горошок і спаржева (стручкова) квасоля. Крім цього в рецепт пісного плову можна включити гриби або соєве м’ясо.
Поради:
1 – заморожені овочі по можливості краще замінити свіжими;
2 – вибір спецій для приготування плову справа суто індивідуальна – можна використовувати різні спеції (шафран, паприка, куркума та інше) окремо, а можна взяти вже готову їх суміш;
3 – рисову крупу перед закладанням в плов слід ретельно перебрати від сміття, багаторазово промити в холодній воді і злегка обсушити.
рецепт пісного плову
Складові:
- довгозернистий рис – 1 стакан (230 грам),
- заморожений зелений горошок – 70 грам,
- заморожена спаржева квасоля – 70 грам,
- морква – 1/2 шт.,
- ріпчаста цибуля – 1 шт.,
- темні родзинки без кісточок – 20 грам,
- кипляча вода або овочевий бульйон – 2 склянки (500 мл),
- рослинне масло – 2-3 столові ложки,
- сіль та інші спеції – на смак.
Процес приготування:
Моркву і цибулю очистити і довільним чином подрібнити. У глибокому сотейнику розжарити рослинне масло і злегка обсмажити на ньому подрібнені овочі – досить буде 2-3 хвилин.
Зелений горошок і спаржеву квасолю, не розморожуючи, закласти до моркви і цибулі, після чого продовжити обсмажувати овочі на середньому вогні ще приблизно 3-4 хвилини.
Закласти в сотейник рисову крупу, а також ошпарений окропом ізюм, і прогріти все разом, акуратно помішуючи пластиковою або дерев’яною лопаткою.
Залити рис з овочами окропом, за смаком додати до них сіль і спеції, а потім накрити сотейник кришкою і, не перемішуючи, залишити готуватися плов на слабкому вогні до повного википання рідини.
Подавати пісний овочевий плов гарячим зі свіжою зеленню або овочевим салатом.
Плов в Пост: рецепт і фото від Світлани Сороки