Плов з сочевицею, рисом і нутом

Рис з сочевицею і нутом – це один з варіантів вегетаріанського плову. Вельми смачного плову, між іншим.

вегетаріанський плов

Завдяки бобовим таке блюдо виходить дуже ситним. А спеції надають неймовірний аромат і смак. Загалом, таке собі до глибини душі зимова страва – насичує і зігріваючий. Готуємо?

До речі, рис з нутом ми вже готували, але в минулий раз були інші спеції і овочі: ми варили кашу з зеленим горошком, морквою і помідором.

І, звичайно, якщо ви любителі рису, тоді зверніть увагу на добірку вегетаріанських рецептів, де основний інгредієнт – рис.

Складові:

  • ½ склянки нуту
  • ½ склянки зеленої сочевиці
  • 1 склянка рису
  • 2 цибулини
  • 1 велика морква
  • 4 ст.л. рослинного масла
  • 70 г квашеної капусти
  • 3 зубки часнику
  • 2 лаврові листки
  • за смаком сіль
  • по ¼ ч.л. меленої паприки, куркуми і коріандру
  • щіпка суміші перців
  • 2 склянки овочевого бульйону (або окропу)

Як приготувати плов з нутом і сочевицею:

Нут потрібно попередньо промити і замочити в холодній воді приблизно на 8 годин.

замочений нут

Потім, по закінченні цього часу, промити ще раз і відварити до готовності. Вариться він приблизно хвилин 20.

варена нут

Зелену сочевицю краще теж відварити окремо від рису, так як в процесі варіння сочевиця забарвлює в темний колір бульйон.

сочевиця

Отже, поки сочевиця і нут варяться, займемося овочами і рисом.

Цибулини нарізаємо.

шінкованной цибулю

У казан наливаємо масло, викладаємо цибулю.

Морква теж нарізаємо, але можна і пустити на терку – тут вже як більше любите. Кидаємо її до цибулі. Трохи обсмажуємо.

Морква в казанку

Хвилини через 4 викладаємо квашену капусту.

Квашена капуста

Це необов’язковий інгредієнт, але мені, наприклад, дуже подобається поєднання рису і квашеної капусти в готових стравах.

Тримаємо на вогні ще хвилин 5.

Промиваємо рис до того моменту, поки вода не стане прозорою.

прозорий рис

Кидаємо рис в казан. Додаємо всі спеції: паприку, суміш перців, коріандр і куркуму.

спеції

Потім лаврові листи і зубчики часнику (зубки не чистити!). Солимо.

Перемішуємо, заливаємо гарячим овочевим бульйоном або просто окропом, накриваємо кришкою і варимо, поки рідина вбереться майже вся.

Потім викладаємо вже зварені до цього часу нут.

Нут до рису

І сочевицю.

Сочевицю в казанок

Тримаємо ще хвилинки 3 на вогні.

3 хвилини варити

Ось і все, дуже ароматний і смачний плов з сочевицею і нутом готовий!

Вприкуску з солоним помідором просто смакота.

Смачного!