Рис з сочевицею і нутом – це один з варіантів вегетаріанського плову. Вельми смачного плову, між іншим.
Завдяки бобовим таке блюдо виходить дуже ситним. А спеції надають неймовірний аромат і смак. Загалом, таке собі до глибини душі зимова страва – насичує і зігріваючий. Готуємо?
До речі, рис з нутом ми вже готували, але в минулий раз були інші спеції і овочі: ми варили кашу з зеленим горошком, морквою і помідором.
І, звичайно, якщо ви любителі рису, тоді зверніть увагу на добірку вегетаріанських рецептів, де основний інгредієнт – рис.
Складові:
- ½ склянки нуту
- ½ склянки зеленої сочевиці
- 1 склянка рису
- 2 цибулини
- 1 велика морква
- 4 ст.л. рослинного масла
- 70 г квашеної капусти
- 3 зубки часнику
- 2 лаврові листки
- за смаком сіль
- по ¼ ч.л. меленої паприки, куркуми і коріандру
- щіпка суміші перців
- 2 склянки овочевого бульйону (або окропу)
Як приготувати плов з нутом і сочевицею:
Нут потрібно попередньо промити і замочити в холодній воді приблизно на 8 годин.
Потім, по закінченні цього часу, промити ще раз і відварити до готовності. Вариться він приблизно хвилин 20.
Зелену сочевицю краще теж відварити окремо від рису, так як в процесі варіння сочевиця забарвлює в темний колір бульйон.
Отже, поки сочевиця і нут варяться, займемося овочами і рисом.
Цибулини нарізаємо.
У казан наливаємо масло, викладаємо цибулю.
Морква теж нарізаємо, але можна і пустити на терку – тут вже як більше любите. Кидаємо її до цибулі. Трохи обсмажуємо.
Хвилини через 4 викладаємо квашену капусту.
Це необов’язковий інгредієнт, але мені, наприклад, дуже подобається поєднання рису і квашеної капусти в готових стравах.
Тримаємо на вогні ще хвилин 5.
Промиваємо рис до того моменту, поки вода не стане прозорою.
Кидаємо рис в казан. Додаємо всі спеції: паприку, суміш перців, коріандр і куркуму.
Потім лаврові листи і зубчики часнику (зубки не чистити!). Солимо.
Перемішуємо, заливаємо гарячим овочевим бульйоном або просто окропом, накриваємо кришкою і варимо, поки рідина вбереться майже вся.
Потім викладаємо вже зварені до цього часу нут.
І сочевицю.
Тримаємо ще хвилинки 3 на вогні.
Ось і все, дуже ароматний і смачний плов з сочевицею і нутом готовий!
Вприкуску з солоним помідором просто смакота.
Смачного!