Рис з нутом і свіжими овочами
Рецепт рису з нутом і овочами відноситься до пісної, веганскої кухні.
Поєднання рису з нутом часто можна зустріти в ведичної кулінарії, зазвичай цей тандем супроводжують пряні спеції і кокосове молоко.
Рис з нутом і овочами на нашу рецептом виходить дуже ароматним і чимось нагадує плов, адже серед інгредієнтів цього блюда можна знайти куркуму, імбир, корицю і червоний перець, який так часто додають до плову.
Завдяки турецькому гороху, страва виходить простим і ситним. Час приготування – не більше 15 хв., За умови, що нут буде замочений заздалегідь у воді кімнатної температури не менше ніж на 6-8 годин (а краще на ніч).
Ви можете використовувати рис будь-якого сорту, який знайдете у себе вдома. Але найкращий варіант – це нешліфований або дикий, коричневий рис. У таких злакових залишається більше корисних речовин і вони легше засвоюються.
Отже, щоб приготувати рис з нутом і овочами, знадобиться:
Рис, овочі, нут:
- 1 маленька цибулина
- 1 зубчик часнику
- 1 морква
- 1 томат
- 1/2 ст. свіжого зеленого горошку або замороженого
- 300 гр. нуту, замоченого заздалегідь
- 1/2 ст. рису
- 2 1/2 води
- рослинна олія
спеції:
- 1/4 ч. Л. меленої кориці
- 1/4 ч. Л. куркуми
- 1/4 ч. Л. червоного перцю
- 1/4 ч. Л. меленого імбиру
- 1/2 ч. Л. солі або за смаком
- 1/2 ч. Л. сушеної або свіжої м’яти
Як приготувати рис з нутом і пряними спеціями
Цибулю і часник нарізати дрібними кубиками. У каструлю з антипригарним покриттям налити рослинне масло. Як тільки масло розігріється, викласти часник і цибулю і обсмажити протягом 1-2 хв.
Потім додати всі спеції, крім сушеної м’яти і знову обсмажити протягом 2-3 хв.
Помідор і моркву нарізати на дрібні кубики.
Не знімаючи з плити каструлю, додати до цибулі рис, кубики моркви і томата, а також нут. Все залити водою. Поставити варитися на «слабкий» вогонь. Через 7-10 хв. додати зелений горошок (заморожений – розморозити заздалегідь) і м’яту.
Варити до повної готовності рису і інших овочів. Варити слід під кришкою, не заважаючи рис.
За 10-15 хвилин все овочі, нут і рис повинні повністю зваритися, а вода – википіти.
Смачного!