Рис з нутом і овочами



Нут з рисом і овочами Рис з нутом і свіжими овочами

Рецепт рису з нутом і овочами відноситься до пісної, веганскої кухні.

Поєднання рису з нутом часто можна зустріти в ведичної кулінарії, зазвичай цей тандем супроводжують пряні спеції і кокосове молоко.

Рис з нутом і овочами на нашу рецептом виходить дуже ароматним і чимось нагадує плов, адже серед інгредієнтів цього блюда можна знайти куркуму, імбир, корицю і червоний перець, який так часто додають до плову.

Завдяки турецькому гороху, страва виходить простим і ситним. Час приготування – не більше 15 хв., За умови, що нут буде замочений заздалегідь у воді кімнатної температури не менше ніж на 6-8 годин (а краще на ніч).

Ви можете використовувати рис будь-якого сорту, який знайдете у себе вдома. Але найкращий варіант – це нешліфований або дикий, коричневий рис. У таких злакових залишається більше корисних речовин і вони легше засвоюються.

Отже, щоб приготувати рис з нутом і овочами, знадобиться:

Рис, овочі, нут:

  • 1 маленька цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 морква
  • 1 томат
  • 1/2 ст. свіжого зеленого горошку або замороженого
  • 300 гр. нуту, замоченого заздалегідь
  • 1/2 ст. рису
  • 2 1/2 води
  • рослинна олія

спеції:

  • 1/4 ч. Л. меленої кориці
  • 1/4 ч. Л. куркуми
  • 1/4 ч. Л. червоного перцю
  • 1/4 ч. Л. меленого імбиру
  • 1/2 ч. Л. солі або за смаком
  • 1/2 ч. Л. сушеної або свіжої м’яти

Як приготувати рис з нутом і пряними спеціями

Цибулю і часник нарізати дрібними кубиками. У каструлю з антипригарним покриттям налити рослинне масло. Як тільки масло розігріється, викласти часник і цибулю і обсмажити протягом 1-2 хв.

Посмажити цибулю і часник

Потім додати всі спеції, крім сушеної м’яти і знову обсмажити протягом 2-3 хв.

Додати спеції

Помідор і моркву нарізати на дрібні кубики.

Не знімаючи з плити каструлю, додати до цибулі рис, кубики моркви і томата, а також нут. Все залити водою. Поставити варитися на «слабкий» вогонь. Через 7-10 хв. додати зелений горошок (заморожений – розморозити заздалегідь) і м’яту.

Додати рис і овочі

Варити до повної готовності рису і інших овочів. Варити слід під кришкою, не заважаючи рис.

рис готовий

За 10-15 хвилин все овочі, нут і рис повинні повністю зваритися, а вода – википіти.

Рис з нутом

Смачного!