З цієї маленької сливи готують і варення, і компот, і різні соуси. У сучасному світі кулінарії є велика кількість різних варіантів, що і як приготувати з аличі. Сьогодні хочу порадувати вас рецептом варення без кісточок. Повидло з аличі на зиму приготувати дуже просто. Як солодкої начинки воно підійде для будь-якої випічки, а так само його можна використовувати для просочення тортів, пирогів і приготування десертів.
Повидло з аличі
Кількість води брати строго за рецептом, тому як вона потрібна тільки для того, щоб алича трохи бланшувати, і випустили свій сік. Надалі ягоди будуть готуватися виключно у власному соку. Для джему підійдуть сорти будь-якого кольору.
Складові:
- алича жовтого кольору – 1 кг (з кісточкою);
- цукор – 1,2 кг;
- вода – 0,5 склянки.
Процес приготування:
Аличу гарненько промиваємо під водою. Каструлю для приготування варення використовуємо таку, в якій воно не пригорить. Викладаємо в неї підготовлені плоди. Заливаємо водою, ставимо на плиту на середній вогонь. Після того як все закипить, готуємо ще 25 хвилин.
Після закінчення двадцяти п’яти хвилин ягідну масу перекладаємо в друшляк і перетираємо, кісточки і макуха викидаємо.
Засипаємо аличу цукром і знову ставимо на газ. Наше завдання полягає в тому, щоб уварювали ягідну масу до густого стану. Варимо на середньому вогні 40 хвилин.
Банки потрібно простерилізувати. Готовий джем їх аличі розлити в баночки, закрити кришкою і залишити на добу, щоб вони повністю охололи, і тільки тоді переміщаємо в льох або комору.
За рецепт і фото дякуємо Ксюшу.