Пшоняна каша з гарбузом

Пшоняна каша дуже смачна і корисна. Готують її різними способами, додаючи в неї всілякі прянощі, солодощі, цибулю або м’ясо. Аромат і смак цього блюда може змінюватися, наприклад, дуже смачна виходить пшоняна каша з гарбузом. Саме цієї страви з пшона і буде присвячений сьогоднішній випуск.

Пшоняна каша з гарбузом

Пшоняна каша з гарбузом

Способи приготування всілякі, починаючи від духовки, горщиків і закінчуючи мультиваркою. Перед вами самий простий і перевірений роками – варіння молочної каші на плиті в каструльці.

Рецепт особливий, зі своєю фішечки. Гарбуз перед додаванням в кашу обсмажується з додаванням вершкового масла. Повірте, дуже смачно!

Якщо з якихось причин молоко вам протипоказано, або ви вирішили зварити кашу в пост – замініть необхідний обсяг рідини водою, а масло використовуйте пісне.

Восени, в сезон врожаю, гарбуз можна відшукати практично скрізь, навіть у супермаркеті. Якщо ви запаслива господиня, у вас напевно припасена заморожена гарбузова заготовка у вигляді кубиків в морозилці. З замороженої гарбуза каша вийде не менш смачною.

Складові:

  • пшоно – 200 г,
  • молоко – 1 стакан,
  • масло – 150 г,
  • м’якоть гарбуза – 250 г,
  • цукор – 50 г,
  • родзинки – ложка.

Процес приготування:

пшоно крупаПшоно перебрати і добре промити до чистої води.

пшоно чистеПомістити його в каструлю.

Пшоняна каша з молокомЗалити молоком. Включити вогонь і томити на маленькому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.

Я варю каші, як правило не відкриваючи кришку хвилин 7 після закипання, за рахунок цього вона повністю распарівается.К того ж гарбуз і вершкове масло роблять свою справу. Каша виходить м’якою і розсипчастою.

Гарбуз в кашуГарбуз необхідно очистити, відокремити м’якоть від насіння і нарізати невеликими шматочками.

гарбуз смаженаЗлегка обсмажити її на вершковому маслі, протягом 5 хвилин.

Як варити пшоняну кашу з гарбузомУ каструлю з набряклим пшоном перекласти рум’яні шматочки гарбуза.

Пшоняна каша з гарбузом рецептВсипати цукор. Ретельно розмішати.

Каша гарбузова з пшономВершкове масло покласти за 5 хвилин до готовності. Вмішати його в кашу.

Пшоняна каша з гарбузом Апетитна гарбузова каша з пшоном готова до подачі на стіл. При подачі в неї додати розпарені родзинки. Смачного!

За рецепт і покрокові фото дякуємо Ірину Гребенкина.

Можливо, вам сподобається гарбузова каша з рисом:

Каша гарбузова з рисом Рецепт каші з гарбуза і рису – >>