Каша гарбузова з рисом



Каша гарбузова з рисом

Мої діти дуже люблять їсти кашу. У скарбничці вже досить рецептів, щоб годувати дітлахів смачно і корисно. Днями я їх потішила гарбузової кашею з рисом на молоці. Рецепт каші простий, головне знати пропорції і послідовність приготування.

Каша гарбузова з рисом

Смак каші багато в чому залежить від сорту гарбуза і рису. Хтось любить круглий рис в кашах, я вважаю за краще пропарений, щоб зернятко до зернятка.
Гарбуз для каші краще брати свіжу. Але, так як у мене немає місця для зберігання цього продукту, я часто заготовлюю в зиму морожену гарбуз. Невеликі порції вже очищеної і порізаної на шматочки гарбуза кладу на підкладки і заморожують. У морозилці гарбуз зберігається до наступного сезону і не втрачає свого аромату.

Складові:

  • Гарбуз – приблизно 200 г,
  • Молоко – 1 стакан,
  • пропарений рис – 2 столові ложки,
  • цукор,
  • сіль,
  • вершкове масло.

Процес приготування:

Гарбузова каша рецептОтже, підготуємо всі інгредієнти.

Як приготувати гарбузову кашуГарбуз ріжемо на шматочки і відправляємо в каструлю.

Як варити гарбузову кашуДодаємо туди ж трохи окропу, посипаємо цукром і ставимо на вогонь. Гарбуз потрібно гасити майже до готовності.

Каша гарбузова з молокомПотім в каструлю з гарбузом висипаємо дві столові ложки пропареного рису, заливаємо склянкою молока, солимо і варимо кашу з гарбузом до повної готовності.

В кінці варіння гарбузова каша з рисом заправляється маслом. Смачна вечеря або сніданок готовий.

Кашу готувала Марія Коняхіна.

Приємного апетиту і хороших рецептів!

Можливо, вам сподобається пшоняна каша з гарбузом:

Пшоняна каша з гарбузом Рецепт гарбузової каші з пшоном – >>