Мої діти дуже люблять їсти кашу. У скарбничці вже досить рецептів, щоб годувати дітлахів смачно і корисно. Днями я їх потішила гарбузової кашею з рисом на молоці. Рецепт каші простий, головне знати пропорції і послідовність приготування.
Каша гарбузова з рисом
Смак каші багато в чому залежить від сорту гарбуза і рису. Хтось любить круглий рис в кашах, я вважаю за краще пропарений, щоб зернятко до зернятка.
Гарбуз для каші краще брати свіжу. Але, так як у мене немає місця для зберігання цього продукту, я часто заготовлюю в зиму морожену гарбуз. Невеликі порції вже очищеної і порізаної на шматочки гарбуза кладу на підкладки і заморожують. У морозилці гарбуз зберігається до наступного сезону і не втрачає свого аромату.
Складові:
- Гарбуз – приблизно 200 г,
- Молоко – 1 стакан,
- пропарений рис – 2 столові ложки,
- цукор,
- сіль,
- вершкове масло.
Процес приготування:
Отже, підготуємо всі інгредієнти.
Гарбуз ріжемо на шматочки і відправляємо в каструлю.
Додаємо туди ж трохи окропу, посипаємо цукром і ставимо на вогонь. Гарбуз потрібно гасити майже до готовності.
Потім в каструлю з гарбузом висипаємо дві столові ложки пропареного рису, заливаємо склянкою молока, солимо і варимо кашу з гарбузом до повної готовності.
В кінці варіння гарбузова каша з рисом заправляється маслом. Смачна вечеря або сніданок готовий.
Кашу готувала Марія Коняхіна.
Приємного апетиту і хороших рецептів!
Можливо, вам сподобається пшоняна каша з гарбузом:
Рецепт гарбузової каші з пшоном – >>