Пшоняна каша на кокосовому молоці з сухофруктами і горіхами
Цей незвичайний рецепт поєднує в собі частинки кількох культур: слов’янської та азійської.
Слов’янську культуру в рецепті представляє пшоняна каша, адже ще древні слов’янські племена любили готувати страви з пшоняної каші. Зазвичай це були дуже прості рецепти: кашу відварювали на бульйоні з овочів або коренеплодів чи на молоці. Далі, в залежності від достатку сім’ї, в блюдо додавалися різні інгредієнти, наприклад свіжі або сушені фрукти, овочі, горіхи або мед.
Приготувати кашу всією сім’єю – означало не просто організувати обід, а й зробити дружно важливу справу. А підсумок цього процесу – смачна, ароматна і ситна каша – був показником міцних і теплих відносин серед всіх членів сім’ї. Азіатська частинка в рецепті – це кокосове молоко. Корінні жителі Азіатських країн готують більшість страв із застосуванням кокосової стружки, масла або кокосового молока. Це дуже дешевий і доступний компонент навіть для найбіднішого азіата. Приготувати кокосове молоко дуже просто, для цього необхідно всього лише купити свіжий кокос і наслідувати цієї інструкції: як приготувати кокосове молоко. Або ж можна купити готове кокосове молоко в магазині. Отже, нам знадобиться:
- 1 ст. пшоняної крупи
- 1 ст. кокосового молока
- 2 ст. л. цукру
- 1/4 ст. л. ваніліну
- сухофрукти, свіжі фрукти або горіхи за бажанням
Як приготувати кашу на кокосовому молоці:
Крупу промити, відварити до готовності.
Кокосове молоко поставити на плиту, змішати з сухофруктами, горіхами, ваніліном і цукром і злегка підігріти, але не кип’ятити!
Залити готову пшоняну кашу теплим молоком і накрити кришкою, щоб каша переповнилася молоком.
Викласти на красиву тарілочку і присипати зверху подрібненими горіхами і сухофруктами.
Смачного!
Якщо ви любите солодкі каші, тоді солодка перлова каша стане вашим улюбленим блюдом на сніданок.