Пюре з картоплі з гарбузом

Рецепт від Galina Ivanovna.

Останнім часом намагаюся правильно харчуватися, вживаю в їжу різні продукти, які раніше не стала б їсти. І ось одним з моїх останніх відкриттів стала гарбуз. Про її користь чула багато, але не розуміла, як можна її їсти. Гарбузова солодка каша з молоком – це смачно. Але інші страви з гарбузом були для мене табу. І тільки після того як я поміняла свої погляди на харчування, я зважилася спробувати і приготувати цей помаранчевий, ароматний овоч, а точніше – картопляне пюре з гарбузом. Вийшло навіть краще, ніж я очікувала. По-перше – це дуже смачно, по-друге – не дорого, а ще дуже корисно. Рекомендую і вам спробувати це чудове поєднання овочів.

овочеве пюре

Таке блюдо може стати хорошим доповненням до основного гарячого на застілля або в повсякденному меню – пюре з гарбуза і картоплі має яскравий, ошатний колір, і дуже апетитний вигляд. Але тут потрібно бути впевненим, що і решта гостей люблять овочі в такому вигляді. Гарбуз на гарнір з особливим захопленням сприймається дітьми, які, більшою мірою, оцінюють вигляд страви, красиву картинку, а не цінність і користь їжі. Так як картопляно-гарбузове пюре має незвичайний колір – блідо-оранжевий, діти відразу реагують і швидше хочуть спробувати. І цьому можна тільки порадіти, адже всім відома користь зимового овоча.

Складові:

  • Гарбуз – 200 гр;
  • Картопля – 400 гр;
  • Масло вершкове – 50 гр;
  • Молоко – 100 мл.
  • Сіль за смаком.

Рецепт пюре з картоплі і гарбуза

Шматочок гарбуза очистити від шкірки, видалити насіння, порізати довільними шматочками.

Картопля очищаємо, миємо, нарізаємо шматочками, відправляємо овочі в каструлю.

Заливаємо вміст водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо піну. Солимо. Зменшуємо вогонь і варимо до готовності.

Коли все зварилася, воду потрібно злити, картоплю розім’яти. Додати масло і молоко. Ще раз добре розім’яти.

Якщо ви не вживаєте в їжу молочних продуктів, ви можете зробити пюре, розім’яти його з відваром, в якому варилася картопля. Злити воду в чисту чашку, а потім у міру необхідності, під час того як ви будете м’яти картоплю, доливати її в пюре, тим самим доводити блюдо до потрібної консистенції. Так у вас вийде пісний гарнір.

Подавати можна з грибною або овочевий підливою, салатом. І як гарнір до основної страви.

Якщо це повсякденне блюдо, то можна натерти на тертці моркву і нарізати дрібно цибулю, обсмажити на олії, перемішати з гарніром – це урізноманітнює і додасть ситності.

Не знаю як ви, а я просто-напросто закохалася в це блюдо. Одне у мене обов’язково буде на новорічному столі!

Смачного!