Гарбузова запіканка – це відмінний варіант ситного і смачного сніданку вранці, або ж здорового перекусу. Ну, або солоденького десерту, якщо хочете. Загалом, як з’їсти цю смакоту – вирішувати вам.
Така гарбузова запіканка готується з вівсянкою, тому я особливо люблю її на сніданок – вона виходить досить ситної. До того ж, це відмінний спосіб «заховати» вівсяні пластівці від тих, хто вівсянку не любить. Ви ж розумієте про кого мова? Як правило, маленькі діти не сильно люблять каші з вівсяних пластівців, та й гарбуз не сильно шанують. Але ось у вигляді запіканки з гарбуза, блюдо йде на «ура». Крім пластівців, в рецепті є ще і житні висівки, а значить, корисність цієї страви просто зашкалює!
Складові:
- вівсянка – 3 ст.л.
- висівки житні – 1 ст.л.
- цукор -3 ст.л.
- сіль – щіпка
- кориця – щіпка
- гарбуз – 200 г
- кокосове молоко або інше за смаком -½ склянки
Як приготувати гарбузову запіканку:
М’якоть гарбуза (у мене була заморожена, але можна використовувати і свіжу – різниці немає) залила невеликою кількістю води, щоб рідина покрила гарбуз тільки наполовину.
Поставила на плиту і відварити приблизно протягом 15 хвилин, щоб гарбуз стала зовсім м’якою.
Потім за допомогою толкушки для пюре подрібнити гарбуз. Але якщо ви хочете отримати більш однорідну гарбузову масу, скористайтеся блендером. Або можна перетерти через сито.
Влила молоко.
Додала цукор, корицю, сіль, вівсянку і висівки.
Перемішала і залишила хвилин на 5-7, щоб вівсянка розбухла.
Каша настоялась, пластівці наситилися.
Виклала в форму, придатну для запікання, і відправила в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Але можна запекти і в мікрохвильовій печі або в мультиварці.
Ось і все, смачна, ситна і корисна запіканка готова!
Смачного!