Гарбузова лазіння зі сметаною
Лазанья з гарбузом і сметаною за 15 хвилин!
Лазанья – страва італійської кухні, яке представляє з себе тонко розкатані прямокутники або квадратики з дріжджового тіста, які викладаються шарами упереміш з овочами, грибами, сиром і соусом бешамель. Потім «овочевий пиріг» запікається в духовці до золотої скоринки. Це приклад класичного рецепту.
Для приготування лазаньї італійці найчастіше
використовують сир Рікотта (чимось нагадує сир), твердий сир пармеджано-реджано або моцарелу. Але щоб отримати вегетаріанський рецепт, краще заздалегідь потурбуватися про всіх інгредієнтах і купити сир без сичужного ферменту. Наприклад, сир Швейцарський, Радянський, Адигейський і ін. (Див. На упаковці).
Крім того в готових (магазинних) аркушах лазаньї до складу часто входять курячі яйця. Якщо ви не вживаєте в їжу яйця, то і цю проблему легко вирішити. Тісто для лазаньї дуже легко розкачати будинку самостійно. Для цього потрібно буде замісити тісто як на вареники чи пельменів: борошно, вода, рослинна олія і сіль. А потім розкачати тісто в тонкий шар і нарізати квадратиками. До речі, точне таке ж тісто використовується під час приготування італійських ньокки (ліниві вареники). Так що замісивши тісто можна одночасно приготувати два смачних страви з гарбуза: лазанью і гарбузове ньокки.
Отже, щоб приготувати лазанью з гарбузом і сметаною на 6 порцій, нам знадобиться:
- 1 кг. гарбуза
- 400 гр. сметани (можна замінити на сметану з тофу)
- 250 гр. твердого сиру (краще солоного., можна з цвіллю)
- 400 м – упаковка листів лазаньї
- 1/3 ч. Л. мускатного горіха
- сіль, чорний мелений перець, червоний мелений перець за смаком
Вегетаріанська лазанья з гарбузом – покроковий рецепт з фото:
Гарбуз очистити від шкірки, нарізати кубиком і поставити варитися до повного розм’якшення.
Відварну гарбуз пюрировать за допомогою блендера або толкушкой для картоплі. Посолити і поперчити за смаком.
Змішати сметану і 100 гр. тертого сиру. Приправити перцем, сіллю і додати мускатний горіх.
Лазанью прийнято готувати з соусом бешамель, проте поєднання сметани з мускатним горіхом чудово замінює класичний соус, і до того ж, економить час.
Викласти на дно посуду для запікання листи лазаньї. Потім гарбузове пюре. Після шар сирно-сметанному соусі. І знову повторити шари: листи лазаньї, гарбуз, соус і т.д.
Поставити випікатися в духовку при температурі 180 С до золотої скоринки., Приблизно 45-50 хв.
Лазанья з гарбузом готова.
Смачного!