Рибний суп з горбуші



Хто хоча б раз в житті не їв юшку? Цей густий, наваристий суп з великою кількістю риби одним дуже подобається, інші ж категорично від нього відмовляються. Тому юшку по праву можна назвати стравою на любителя. Інша справа – рибна юшка. У ній, навпаки, головна складова – це бульйон. Риби в юшку кладеться не так багато, для легкого смаку. Не останнє місце в цьому супі займають овочі, нарізані крупно, і спеції, якими потрібно добре приправити бульйон. Пропонуємо вам рибний суп з горбуші з овочами.

Рибний суп з горбуші

Суп з горбуші

Найкраще готувати рибну юшку невеликими порціями, так як найсмачніше будь рибні супи бувають саме свіжими. Рибу для юшки, в принципі, можна взяти на свій смак, ми ж пропонуємо приготувати її з горбуші. Ця червона риба хороша тим, що в ній мало кісток, вона не розварюється і коштує відносно недорого.

Ще при приготуванні рибного супу не забудьте про зелень, без неї смак страви буде вже зовсім не тим. Суп потрібно приправити кропом, петрушкою, лавровим листом, перцем горошком і досолити за смаком.

Готується суп з горбуші близько півгодини. Зазначена кількість інгредієнтів вказана на дволітрову каструлю.

покроковий фото рецепт приготування

Складові:

  • 4 шматочки горбуші,
  • ріпчаста цибуля,
  • 1 велика морква,
  • 2 картоплини,
  • пучок зелені,
  • лавровий лист,
  • сіль, спеції за смаком.

Процес приготування:

Візьмемо чотири великих шматка горбуші. Якщо риба ціла, чистимо її, нарізаємо на шматки. Голову і хвіст для юшки не беремо, а ось для юшки вони в самий раз.

Горбуша для супу

У каструлю наливаємо воду і разом з рибою ставимо на вогонь.

Суп рибний з горбуші рецепт

Як почне закипати, треба зняти пінку і накип. Якщо цього не зробити, бульйон не вийде прозорим і чистим. Даємо рибі поваритися хвилин десять і наситити бульйон, а в цей час підготуємо овочі.

рибний бульйон

Цибулю чистимо і нарізаємо кубиком. Не обов’язково різати його дрібно, рибні супи вимагають велику нарізку овочів.

Лук для рибного супу

Моркву чистимо і ріжемо великими шматочками.

Як приготувати суп з горбуші

Кладемо цибулю і моркву в суп, трохи підсолюємо. Даємо поваритися ще пару хвилин.

Морква цибуля в рибний суп

Тепер підготуємо картоплю. Його очищаємо від шкірки і нарізаємо великими скибочками. Відразу ж додаємо картоплю в суп і добре перемішуємо весь вміст.

Як зварити суп з горбуші

Варимо суп з рибою і овочами до готовності картоплі. За пару хвилин до кінця варіння кладемо в суп дрібно нарізану зелень, лавровий лист, перець горошком. Якщо потрібно – досолюємо за смаком.

Рибний суп з горбуші з овочами

Після виключення даємо рибного блюда трохи настоятися. Подаємо до столу з шматочком бородінського хліба або житніми сухариками.

Рибний суп з горбуші