Рецепт від Катюші.
Незвичайний рецепт класичного супу – рибної юшки, але без риби! Хочете навчитися готувати смачну, ароматну юшку з морським смаком? Я із задоволенням поділюся з вами цим оригінальним вегетаріанським рецептом.
Я ніколи не любила рибу, а особливо супи з рибою або морепродуктами. Уникати це блюдо завжди було складно, по-перше, я виросла біля моря, а по-друге, нелюбов до супу мало хто зі мною поділяв. А ось перейшовши на вегетаріанське харчування, мене потягнуло до всього морського, природно, до не твариною продуктам. Я відкрила для себе сушені водорості норі, з якими можна готувати японські суші або роли, свіжі водорості чука (вони ж вакаме), а також морську капусту, як найдешевший, смачний і доступний варіант.
Для приготування веган юшки, ви можете вибрати будь-які водорості за смаком. Я приготувала зі звичайної морської капусти. Також додала картопля і зажарку з моркви і цибулі. За бажанням, можна ще нарізати шматочки адигейського сиру (панір) або соєвий тофу. Я знаю, що багато варять юшку з рисової або пшоняної крупою, якщо це допоможе вам вдосконалити суп і наблизити його смак до того, що ви любите, тоді крупи точно не будуть зайвими.
Складові:
- вода – 1,5 л;
- маринована морська капуста – 200 г;
- картопля – 200 г;
- морква – 1 шт;
- цибуля – 1 шт;
- рослинна олія;
- сіль, мелений чорний перець
Готуємо ароматну вегетаріанську юшку з морською капустою
Поставити воду закипати, а тим часом, шаткуємо цибулю: дрібним або великим кубиком, як вам більше подобається. Можна натерти на самій дрібній тертці, якщо не любите варену цибулю в бульйоні.
А моркву натираємо на крупній тертці або користуємося насадкою для корейської моркви.
Обсмажуємо овочі на рослинному маслі.
Вода вже мала закипіти, відправляємо туди картоплю кубиками.
Через 3-4 хв. закладаємо зажарку.
Коли всі овочі будуть готові, кладемо в бульйон нарізану морську капусту, даємо прокипіти кілька хвилин і вимикаємо плиту.
Вегетаріанська вуха готується дуже швидко, це ще один плюс в скарбничку.
Смачного!