Юшка з морською капустою



Рецепт від Катюші.

Незвичайний рецепт класичного супу – рибної юшки, але без риби! Хочете навчитися готувати смачну, ароматну юшку з морським смаком? Я із задоволенням поділюся з вами цим оригінальним вегетаріанським рецептом.

Юшка без риби

Я ніколи не любила рибу, а особливо супи з рибою або морепродуктами. Уникати це блюдо завжди було складно, по-перше, я виросла біля моря, а по-друге, нелюбов до супу мало хто зі мною поділяв. А ось перейшовши на вегетаріанське харчування, мене потягнуло до всього морського, природно, до не твариною продуктам. Я відкрила для себе сушені водорості норі, з якими можна готувати японські суші або роли, свіжі водорості чука (вони ж вакаме), а також морську капусту, як найдешевший, смачний і доступний варіант.

Для приготування веган юшки, ви можете вибрати будь-які водорості за смаком. Я приготувала зі звичайної морської капусти. Також додала картопля і зажарку з моркви і цибулі. За бажанням, можна ще нарізати шматочки адигейського сиру (панір) або соєвий тофу. Я знаю, що багато варять юшку з рисової або пшоняної крупою, якщо це допоможе вам вдосконалити суп і наблизити його смак до того, що ви любите, тоді крупи точно не будуть зайвими.

Складові:

  • вода – 1,5 л;
  • маринована морська капуста – 200 г;
  • картопля – 200 г;
  • морква – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • рослинна олія;
  • сіль, мелений чорний перець

Готуємо ароматну вегетаріанську юшку з морською капустою

Поставити воду закипати, а тим часом, шаткуємо цибулю: дрібним або великим кубиком, як вам більше подобається. Можна натерти на самій дрібній тертці, якщо не любите варену цибулю в бульйоні.

нарізану цибулю

А моркву натираємо на крупній тертці або користуємося насадкою для корейської моркви.

Обсмажуємо овочі на рослинному маслі.

зажарка

Вода вже мала закипіти, відправляємо туди картоплю кубиками.

Через 3-4 хв. закладаємо зажарку.

Коли всі овочі будуть готові, кладемо в бульйон нарізану морську капусту, даємо прокипіти кілька хвилин і вимикаємо плиту.

Вегетаріанська вуха готується дуже швидко, це ще один плюс в скарбничку.

вуха

Смачного!