Сочники або соковито – це випічка російської кухні, яку готують з сметанного бездріжджового тіста з використанням різних начинок. Зазвичай прийнято готувати сочнікі з сиром, і я досить часто готую це чудове блюдо. Але, кілька днів тому, я вирішила поекспериментувати. Тісто для приготування сочнікі я зробила шоколадне, але сметану в тісто все ж додала. А ось в сирну начинку я додала трохи ягід малини. І ще один нюанс перед тим, як ви почнете готувати. Сочники в мультиварці Panasonic виходять не менш смачними, ніж якби ми пекли їх у духовці. І я пропоную приготувати їх саме таким чином.
Сочники в мультиварці
У мене шоколадні сочнікі з сирно-малиновою начинкою вийшли просто незрівнянними на смак. У міру солодкими, запашними, ніжними і просто тануть у роті. Тісто з какао просто ідеально поєднується з начинкою з сиру і малини. Перед вживанням їх краще ненадовго прибрати в холодильник, тому що в холодному вигляді, на мій погляд, вони набагато смачніше теплих. Хоча, це вирішувати вам, в якому вигляді їх вживати.
покроковий фото рецепт
Складові:
тісто:
- какао-порошок – 2 столові ложки;
- яйце – 2 штуки;
- сметана – 120 грам;
- вершкове масло – 40 грам;
- сода – ½ чайної ложки;
- оцет;
- борошно – 200 грам + для замісу;
- ванілін – 1 грам.
начинка:
- сир – 250 грам;
- малина – 1 жменя;
- цукровий пісок – 2 столові ложки;
- жовток – ½ штуки.
Процес приготування:
Починаємо готувати шоколадне тісто для сочнікі. Розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з двома курячими яйцями. Потім всипаємо цукровий пісок, ванілін і додаємо сметану. Занадто жирну сметану використовувати не можна, інакше тісто вийде руда.
Потім кладемо соду, погашену оцтом і какао порошок.
Починаємо поступово всипати борошно. Замішуємо тісто не дуже густої консистенції. Через 15 хвилин додаємо в тісто залишки борошна.
Готуємо начинку. Протираємо через сито сир і розтираємо його з жовтком і цукром. В самому кінці кладемо малину. Перемішуємо начинку до тих пір, поки малина не дасть сік, а начинка не придбає рожевий відтінок.
Готове тісто розрізаємо на шматочки. Кожен шматочок розгортає в коржик, товщиною 0.3-0.4 см. Щоб коржі вийшли рівними, я раджу вирізати їх за допомогою блюдця.
Починаючи з сиру і ягід малини викладаємо на корж, але не в середину, а з одного краю.
Формуємо сочнікі, акуратно і міцно защипуючи краю.
У чашу мультиварки викладаємо два пирога і випікаємо їх у режимі «Випічка» 50 хвилин з одного боку і 15 хвилин з іншого.
Шоколадні сочнікі з ягодами готові. Готову випічку можна прикрасити цукровою пудрою. Смачного!
Автор рецепта і фото: Юля Сичова