Пиріг з рисової муки

Дріжджовий пиріг з рисового борошна – непогана альтернатива стандартному рецептом випічки з пшеничного борошна. В якості начинки використовується тушкована капуста. Можна використовувати будь-які її сорти. В даному рецепті бралася суміш пекінської капусти, романеско, брокколі і цвітної. Виходить досить незвично, тому гурмани повинні оцінити.
Рисове борошно має приємний смак, тому багато хто просто не відрізнять, що вона входить до складу цієї випічки. Якщо ви любите несолодке випічку, то такий швидкий рецепт саме для вас.

Пиріг з рисової муки покроковий фото рецепт

рисовий пиріг

як приготувати рисовий пиріг

Рисовий пиріг рецепт

Складові:

  • молоко – 1 стакан,
  • дріжджі – 1 ч. ложка,
  • цукор – 2 ст. ложки,
  • рисове борошно – 5 ст. ложок,
  • пшеничне борошно – 3 ст. ложки з гіркою,
  • тушкована капуста – 500 грамів,
  • сметана 2-3 ст. ложки,
  • орегано або італійські трави – 1 ч. ложка,
  • сіль – 0,5-1 ч. ложки.

Процес приготування:

Спочатку потрібно розчинити дріжджі в молоці. Для цього нагрійте його до 38 градусів і перелийте в глибоку миску. Відразу ж засипте дріжджі, перемішайте, щоб вони розчинилися. Потім засипте цукор і перемішайте. Залиште на 15 хвилин. За цей час дріжджі розпустяться, і випічка вийде повітряної.

Молоко дріжджі цукор

Засинайте рисове борошно, заважайте тісто.

Як приготувати тісто з рисового борошна

Засинайте пшеничне борошно і сіль. Замішуйте тісто виделкою, щоб не залишилося грудочок.

Пшеничне борошно сіль

Викладіть тісто з рисовим борошном на стіл і замісити його руками. Залиште на 20 хвилин, воно трохи підніметься.

Замісити рисове тісто

У форму із знімними бортиками укладіть пергамент на дно, закрийте форму і змастіть її рослинним маслом. Перекладіть в неї тісто і сформуйте невеликі бортики.

Тісто у формі

Капусту тушкуйте в мультиварці. Викладіть начинку в форму на тісто.

Капустяна начинка для пирога

Змастіть верх пирога сметаною. І посипте орегано або італійськими травами.

Пиріг сметана орегано

Поставте рисовий пиріг з капустою в прогріту духовку і випікайте при температурі 160 градусів приблизно 40-45 хвилин.

Рисовий пиріг в духовці

Час ще залежить від розміру форми і розташування її в духовій шафі.

Пиріг з рисової муки

Смачного!

Готовий рисовий пиріг

Як приготувати пиріг з рисового борошна на дріжджах розповіла Євгенія Хоновец, рецепт і фото автора.