Дріжджовий пиріг з рисового борошна – непогана альтернатива стандартному рецептом випічки з пшеничного борошна. В якості начинки використовується тушкована капуста. Можна використовувати будь-які її сорти. В даному рецепті бралася суміш пекінської капусти, романеско, брокколі і цвітної. Виходить досить незвично, тому гурмани повинні оцінити.
Рисове борошно має приємний смак, тому багато хто просто не відрізнять, що вона входить до складу цієї випічки. Якщо ви любите несолодке випічку, то такий швидкий рецепт саме для вас.
Пиріг з рисової муки покроковий фото рецепт
як приготувати рисовий пиріг
Складові:
- молоко – 1 стакан,
- дріжджі – 1 ч. ложка,
- цукор – 2 ст. ложки,
- рисове борошно – 5 ст. ложок,
- пшеничне борошно – 3 ст. ложки з гіркою,
- тушкована капуста – 500 грамів,
- сметана 2-3 ст. ложки,
- орегано або італійські трави – 1 ч. ложка,
- сіль – 0,5-1 ч. ложки.
Процес приготування:
Спочатку потрібно розчинити дріжджі в молоці. Для цього нагрійте його до 38 градусів і перелийте в глибоку миску. Відразу ж засипте дріжджі, перемішайте, щоб вони розчинилися. Потім засипте цукор і перемішайте. Залиште на 15 хвилин. За цей час дріжджі розпустяться, і випічка вийде повітряної.
Засинайте рисове борошно, заважайте тісто.
Засинайте пшеничне борошно і сіль. Замішуйте тісто виделкою, щоб не залишилося грудочок.
Викладіть тісто з рисовим борошном на стіл і замісити його руками. Залиште на 20 хвилин, воно трохи підніметься.
У форму із знімними бортиками укладіть пергамент на дно, закрийте форму і змастіть її рослинним маслом. Перекладіть в неї тісто і сформуйте невеликі бортики.
Капусту тушкуйте в мультиварці. Викладіть начинку в форму на тісто.
Змастіть верх пирога сметаною. І посипте орегано або італійськими травами.
Поставте рисовий пиріг з капустою в прогріту духовку і випікайте при температурі 160 градусів приблизно 40-45 хвилин.
Час ще залежить від розміру форми і розташування її в духовій шафі.
Смачного!
Як приготувати пиріг з рисового борошна на дріжджах розповіла Євгенія Хоновец, рецепт і фото автора.