Приготувати смачну ароматне печиво на сметані в домашніх умовах дуже легко. Для цього необхідно лише знати технологію процесу випічки. Кожна господиня з легкістю впорається з цим завданням. А якщо в сім’ї є діти, то вони із задоволенням візьмуть участь в кулінарному дії.
Напевно, вам доводилося ласувати смачним ніжним сметанника. Печиво на сметані дуже схоже з ним за смаком, воно виходить м’яким і апетитним. Готується випічка дуже швидко, тісто бездріжджове, тому не потрібно довго чекати, перш ніж відправити його в духовку. Варто тільки дати йому відпочити 15 хвилин в холоді перед випіканням. Як взаємозамінних інгредієнтів для тіста виступають маргарин і масло, але, слідуючи доброї поради, – вибирайте саме масло.
Печиво на сметані
Якщо у вас є красиві формочки для вирізання печива – скористайтеся ними. Але навіть якщо немає, то не турбуйтеся, а вирізуйте печиво склянкою, стопкою або у вигляді ромбів за допомогою гострого ножа. Якщо додати в тісто трохи какао, печиво придбає приємний шоколадний присмак, любителі прянощів можуть додати корицю.
Діти дуже люблять сметанне печиво і з радістю наминали його за обидві щоки, запиваючи кефіром, молоком або чаєм. Рецепт простий, приготувати випічку по ньому зможе навіть господиня, яка має мінімум навичок в кулінарії. Якщо до вас поспішають гості на чашечку чаю або просто захотілося прикрасити стіл і порадувати сім’ю смачними ласощами – не втрачаючи часу, приступайте до приготування сметанного печива!
Буде потрібно для випічки
Складові:
- 250 г сметани,
- 250 г масла або маргарину,
- 150 г цукру,
- 2 яйця,
- 500 г борошна,
- пакетик розпушувача,
- 1 г ваніліну.
Процес приготування:
У глибоку чашку необхідно розбити два яйця.
Всипати цукровий пісок. За допомогою віночка або міксера розмішати масу.
Додати розм’якшене, але не розтоплене вершкове масло. Збити міксером всі компоненти.
Додати до маргарину сметану. Продовжити перемішувати.
В окремому посуді з’єднати борошно, розпушувач і ванілін. Рідку сметанно-масляну суміш перелити в борошно.
Замісити еластичне тісто. Прикрити його плівкою, залишити на 15 хвилин в холодильнику.
Вийняти пісочне тісто для печива на робочу поверхню. Розділити його на дві частини.
Розкачати з кожної пласт. Вирізати формочками різні малюнки.
На сухий лист розкласти заготовки. На 20 хвилин поставити сметанне печиво в розігріту духовку випікатися при 180 °.
Готову випічку на сметані можна подавати до столу. Смачного!
За рецепт і покрокові фото дякуємо Ірину Гребенкина.
Можливо, вам сподобається рецепт пісочного печива з шоколадом:
Як спекти печиво з шоколадом у вигляді зірок – >>