Кукурудзяні млинці є дуже смачну і зовсім просту в приготуванні випічку. Їх текстура і колір досить сильно відрізняються від млинців, приготовлених з більш звичної нам пшеничного борошна. Млинці з кукурудзяного борошна мають чудове золотистим кольором і непередаваним ароматом. Вони мають солодкуватий присмак, тому не слід додавати занадто багато цукрового піску.
Кукурудзяні млинці на молоці
Рецепт зовсім без пшеничного борошна, тому тісто не містить глютен. Випічку можна віднести до категорії корисних і дієтичних страв. Готують кукурудзяні млинці на кефірі, воді, ми ж пропонуємо читачам сайту Хороші рецепти спекти тонкі млинці на молоці.
покроковий фото рецепт
Складові:
- кукурудзяна мука – 0, 5 ст .;
- молоко – 1 ст .;
- курячі яйця – 2 шт .;
- цукор – 1 ч. л.
- сіль – 0,25 ч. л .;
- рослинне масло – 0,5 ст. л .;
- вершкове масло для змазування – за смаком.
Процес приготування:
Яйця розбити в глибокий посуд, додати до них трохи цукрового піску і щіпку солі. Пропорції цукру можна легко міняти під свій смак. Але варто пам’ятати, що кукурудзяна мука має більш солодкий смак, ніж пшеничне.
Віночком трохи збити яєчну масу, щоб яйця перемішалися з іншими інгредієнтами.
Підігріти молоко і влити його в збиту яєчну суміш. Рідина не повинна мати надмірно високу температуру, в іншому випадку яйця можуть згорнутися.
Потроху в рідку суміш ввести кукурудзяну муку. Робити це слід невеликими порціями, щораз промешівая.
Коли вся кукурудзяна мука буде введена, слід ще раз добре перемішати.
Тепер слід додати трохи рослинного масла, перемішати і залишити тісто на 15-20 хвилин. Перед використанням слід ще раз перемішати.
Сковороду тонко змастити маслом, прогріти. Вилити трохи тіста, нахиляючи сковороду в різні боки, розподілити його по дну.
Коли кукурудзяний млинець знизу підрум’яниться, його слід перевернути на протилежну сторону. Обсмажити до красивого золотистого відтінку.
Таким же способом використовувати і все тісто. Утворені млинці викласти стопкою, змастивши трохи вершковим маслом.
Смачні та ароматні млинці з кукурудзяного борошна на молоці готові! Подавати до столу їх можна з варенням, джемом, згущеним молоком або будь-яким сиропом на свій смак.
Автор рецепта і фото: Марина.