Кукурудзяні млинці



Кукурудзяні млинці є дуже смачну і зовсім просту в приготуванні випічку. Їх текстура і колір досить сильно відрізняються від млинців, приготовлених з більш звичної нам пшеничного борошна. Млинці з кукурудзяного борошна мають чудове золотистим кольором і непередаваним ароматом. Вони мають солодкуватий присмак, тому не слід додавати занадто багато цукрового піску.

Кукурудзяні млинці на молоці

кукурудзяні млинці

Рецепт зовсім без пшеничного борошна, тому тісто не містить глютен. Випічку можна віднести до категорії корисних і дієтичних страв. Готують кукурудзяні млинці на кефірі, воді, ми ж пропонуємо читачам сайту Хороші рецепти спекти тонкі млинці на молоці.

покроковий фото рецепт

Складові:

Кукурудзяні млинці рецепт

  • кукурудзяна мука – 0, 5 ст .;
  • молоко – 1 ст .;
  • курячі яйця – 2 шт .;
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – 0,25 ч. л .;
  • рослинне масло – 0,5 ст. л .;
  • вершкове масло для змазування – за смаком.

Процес приготування:

Яйця розбити в глибокий посуд, додати до них трохи цукрового піску і щіпку солі. Пропорції цукру можна легко міняти під свій смак. Але варто пам’ятати, що кукурудзяна мука має більш солодкий смак, ніж пшеничне.

Яйця цукор сіль борошно

Віночком трохи збити яєчну масу, щоб яйця перемішалися з іншими інгредієнтами.

Збита яєчна маса

Підігріти молоко і влити його в збиту яєчну суміш. Рідина не повинна мати надмірно високу температуру, в іншому випадку яйця можуть згорнутися.

Молоко яєчна суміш

Потроху в рідку суміш ввести кукурудзяну муку. Робити це слід невеликими порціями, щораз промешівая.

Як зробити кукурудзяна тісто

Коли вся кукурудзяна мука буде введена, слід ще раз добре перемішати.

Кукурудзяне борошно млинці

Тепер слід додати трохи рослинного масла, перемішати і залишити тісто на 15-20 хвилин. Перед використанням слід ще раз перемішати.

Тісто для кукурудзяних млинців

Сковороду тонко змастити маслом, прогріти. Вилити трохи тіста, нахиляючи сковороду в різні боки, розподілити його по дну.

Рослинна олія на сковороді

Коли кукурудзяний млинець знизу підрум’яниться, його слід перевернути на протилежну сторону. Обсмажити до красивого золотистого відтінку.

Обсмажені кукурудзяні млинці

Таким же способом використовувати і все тісто. Утворені млинці викласти стопкою, змастивши трохи вершковим маслом.

Млинці з кукурудзяного борошна

Смачні та ароматні млинці з кукурудзяного борошна на молоці готові! Подавати до столу їх можна з варенням, джемом, згущеним молоком або будь-яким сиропом на свій смак.

Автор рецепта і фото: Марина.