Рецепти салатів з селерою вельми різноманітні за складом. У їжу вживаються як стеблові частини, так і корінь.
Салат з селерою і горіхами
Трохи про користь обраних продуктів в даному рецепті. Коренеплоди селери особливо корисно вживати в їжу взимку, оскільки вони містять вітаміни групи B (B1, B2, B6), C, Е, К, а також ефірні масла і мінеральні солі.
Зелена цибуля, який можна виростити у себе на підвіконні, багатий вітаміном С, цинком, фосфором, кальцієм. Він незамінний при профілактиці простудних захворювань.
Вживання волоських горіхів в їжу позитивно впливає на роботу мозку. Горіхи багаті жирними кислотами, різними вітамінами, містять йод, магній, селен, калій.
Зерна гірчиці – це джерело мікроелементів (кальцій, магній, залізо), вітамінів (B, А, D), а також мають антимікробну дію.
Обрані продукти покращують роботу травної та імунної систем людини. Так що готуємо салат і запасаємося вітамінами!
Складові:
- корінь селери 200-250 г,
- волоські горіхи – 5 шт.,
- цибуля зелена – 1 пучок,
- гірчиця в зернах – 0,5-1 ст. л.,
- огірки солоні або мариновані – 2 шт.,
- майонез або сметана – для заправки,
- спеції за смаком.
Процес приготування:
Кореневої селера ретельно вимити, почистити, натерти на тертці. Краще використовувати середню терку.
Ядра волоських горіхів підсушити на сковороді або в духовці, а потім обережно подрібнити за допомогою ножа.
Пір’я зеленої цибулі промити в проточній воді, просушити і дрібно нарізати.
Солоні або мариновані огірки в салат з селерою порізати дрібними шматочками.
Селера, цибулю, горіхи і огірок перекласти в глибоку ємність і перемішати. Додати зерна гірчиці, спеції і майонез (або сметану). Ще раз ретельно перемішати і викласти в салатницю або порційно на широке блюдо за допомогою сервіровки кільця.
За рецепт корисного салату з селерою дякуємо Карпенко Олену.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!