Рис з брокколі і овочами



Уявити собі будь-який обід, святковий або зовсім звичайний, неможливо без гарніру! Гарнір – це таке просте блюдо, але без якого зовсім ніяк не обійтися. Як не крути, а є котлети без нічого не захочеться  Гріх не приготувати смачний гарнір на новорічний стіл! По суті кажучи, я хочу показати, як я готую на гарнір рис з овочами.

Гарнір з рисом

Вибрати можна будь-які овочі, але є і безпрограшна комбінація: броколі (молода капуста, ніжна, з приємною солодкістю), солодкий перець і морквина – все, три різнокольорових овоча створюють бездоганну комбінацію і за смаком і за колірною гамою. Яскравий зелений від брокколі, помаранчевий і червоний від перців – це на тлі жовтого рису, підфарбованого куркумою і ароматної суміші каррі.

Окремо хочу сказати про спеції, краще не купувати суміші в готових упаковках, що є в будь-якому магазині. Вони абсолютно позбавлені смаку! Візьміть спеції на вагу у продавців-азіатів, найчастіше – це більш якісний продукт. Я купую у таджиків.

Інгредієнти 4 порції:

  • 1 склянка рису;
  • 1 морквина;
  • 1 зубок часнику;
  • 6-7 суцвіть броколі;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 ч.л. куркуми без гірки;
  • 0,5 ч.л. каррі;
  • 2 шт. – чорного перцю горошком;
  • рослинна олія;
  • сіль за смаком.

Рис з брокколі і овочами

Відварюю суцвіття брокколі разом з ніжкою в підсоленій воді. А ще в воду додаю трохи рослинного масла, так брокколі виходять смачніше. Вже просто варені можна з’їсти цілу тарілку!

Розігріваю масло на сковорідці, наливаю побільше, тому що мені подобається, коли рис масляний, він ще тоді і не прилипає, розсипчастий. Обсмажую соломку моркви 3-4 хвилини.

А за нею слідом кидаю соломку солодкого перцю і часнику. На сковорідці такі яскраві кольори!

Приправляю куркумою і каррі. І засмажується спеції і овочі не більше хвилини, щоб спеції не згоріли і не гірчить потім.

Засинаю рис, помішують і прожарюю його ще хвилинку.

Рисинки стануть наполовину «скляними», прозорими.

Заливаю водою. На 1 склянку рису – 2 склянки води або бульйону. Солю, кидаю перчик. Накриваю кришкою, роблю слабкий вогник, до закінчення готування кришку не відкриваю! Це важливо!

Коли знаю, що рис готовий, я відкриваю кришку.

І красиво розкладаю брокколі – як прикраса. 

Сумно, але фото не передало жовтий колір рису. Він вийшов розсипчастим, що не сухим і яскраво-жовтим!

Через пару хвилин рис ще під кришкою дійде і стане суші (при вимкненому вогні), а хто любить посочнее, то вже можна по тарілочках.

Красиво і святково, все звернуть увагу на рис з брокколі, хоча він і не сама «важлива птах» цього застілля.

Смачного! Анжела 